Сливенски криминалисти разкриха тежко престъпление, извършено по особено жесток начин.

...
Сливенски криминалисти разкриха тежко престъпление, извършено по особено жесток начин.
Коментари Харесай

Извънредно от Сливен: Криминалисти разкриха тежко престъпление, извършено по особено жесток начин. Жертвата е незряща гадателка, която...

Сливенски криминалисти разкриха тежко закононарушение, осъществено по изключително нечовечен метод. Работата по случая е почнала след сигнал, получен на 17 юли от 38-годишен мъж, който намерил 69-годишната си майка пребита и в безпомощно положение. Жената е незряща и живее сама в град Нова Загора. Тя е настанена в болнично заведение в град Сливен с фрактури на ръце и лицеви кости, както и с голям брой други пострадвания с заплаха за живота, оповестяват от полицията.

След като проучват в началото събраната информация, проверяващите стартират работа по три съществени версии. Постепенно като водеща излиза, че закононарушението е обвързвано с активността на потърпевшата като врачка.

В процеса на оперативните дейности те откриват, че през 2016 година дамата била посещавана от семейство от град Котел, потърсило помощ в различни способи за справяне със здравословен проблем. По първични данни, когато методите не довели до стремежи резултат, хората потърсили и други лица, занимаващи се с сходна активност.

Междувременно решили, че 69-годишната жена съзнателно им предизвиква беди и замислили възмездие. Така на 15-ти против 16-те юли те проникнали в дома й до момента в който спи и й нанесли голям брой удари с корав предмет.

След провеждането на редица процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности на 2 август в град Котел са арестувани Д.С./58г./, синът му Г.Г./35г./ и 26-годишният Г.Б., всички поданици на града. След отчет на случая в прокуратурата, мярката им за задържане била удължена до 72 часа, а с решение на Окръжен съд-Сливен на Г.Г. и Г.Б. е наложена мярка за неотклонение „ домакински арест”, а на Д.С. - „ парична гаранция”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР