Сливенска епархия вече избра своя митрополит в лицето на епископ

...
Сливенска епархия вече избра своя митрополит в лицето на епископ
Коментари Харесай

Църквата ни е овладяна от злото. Отец Иван от Сливен и неговата...

„ Сливенска епархия към този момент избра своя митрополит в лицето на свещеник Йеротей. Няма да се прибирам, ще дремя в колата, тук на площада “, разгласи свещеникът, съгласно който част ръководещите през днешния ден църквата ни са ОПГ – проведена незаконна група, съобщи.

Духовникът не е склонен и с отношението на митрополитите към свещениците и редовите християни. Според него Варненският митрополит Йоан ще е новият патриарх, а Пловдивският митрополит Николай - " сив кардинал ", за това са се обединили в Светия Синод.

 

" Искам и искам всички изкривявания в нашата православна черква да бъдат отстранени. Тези изкривявания не са от елементарния човек, въпреки че и той има своя принос. Изкривяването на църквата е от ръководството ѝ. За мене църквата ни е овладяна от злото. Да се надигнем и да желаяме тези хора да покажат, че са християни освен на етикет, да покажат, че за тях Вяра, Надежда, Любов, Мир не са просто лозунги, а действителна позиция. Обявих гладна стачка и ще я продължа, до момента в който те се откажат от лицемерието си, до момента в който те не откажат от презрението си към всички нас, до момента в който се откажат от касацията на нашия избор за митрополит ", споделя отец Иван във видео в обществените мрежи.

 

Пред постройката на митрополията в Сливен отец Иван започва и 2 подписки. Едната е „ За “ свещеник Йеротей, а другата е „ Против “ епископа. Свещеникът сподели, че е затворил храма „ Света Троица “, където служи. Част от миряните от сливенския кв. „ Речица “, където служи отец Иван, се подписаха „ За “ свещеник Йеротей. Към вечерта на 21 март подписите в поддръжка на свещеник Йеротей са 975.

 

До масичката за подписките има афиш: „ Не ни заменяйте положителния овчар, който поставя душата си за овците, с наемник, който не познаваме “.

.

 

На 12 март Светия синод реши, че ще има нов избор на Сливенски митрополит,. Касирането на извършения на 18 февруари епархийски избор за сливенски митрополит е дефинитивно.

 

В момента Варненският митрополит Йоан ръководи Сливенска епархия в качеството си на намесник на овдовелия сливенски епархийски трон и ще организира нов епархийски избор за сливенски митрополит., е неприложима сега и ще бъде препратена за разглеждане на идващия църковен събор, оповестиха тогва от Синода.

 

" Покрай изборите в Сливен, видяхме от една страна, анулиране на изборите от Синода, а от друга - една нефелна разпоредба, с която се целеше прекратяване на Устава в частта за присъединяване на миряни и клирици. Светият Синод се опита да суспендира Устава и по този метод единствено митрополитите, членове на Светия Синод, да избират митрополити ",.

Отец Иван има единствено един бъбрек поради случай и интервенция като дребен, написа Sliveninfo. Това прави гладната стачка и неналичието на вода извънредно рискова за здравето му.

 

Отец Иван се поддържа от своя татко отец Янко и брат си – отец Павел.

.

Отец Иван е получил и телефонно позвъняване от Варненският митрополит Йоан, който е краткотраен епископ на Сливен. Свещеникът отхвърли да е бил заплашван, само че призна за напън да не започва гладната си стачка, написа още районното издание.

 

На 18 март отец Иван навърши 53 година По думите му 30 от тях е духовник, а още 20 е прекарал в църквата, тъй като е попски наследник.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР