Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ),

...
Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ),
Коментари Харесай

Местната комисия за борба с трафика на хора и Спортно училище „Димитър Рохов“ стартират съвместна инициатива за превенция на трафика на хора и киберпрестъпността

Сливен. Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен и Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “, гр. Сливен започват осведомителна акция за предварителна защита на трафика на хора и киберпрестъпността, в подтекста на потреблението на интернет за набиране на жертви, рекламиране на услугите и употреба, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Основен акцент в самодейността ще бъде провеждането на осведомителни срещи с родители, за дейното им и директно включване в превенционния развой, посредством предоставеяне на информация по отношение на рисковете за децата в световната мрежа, с фокус методите за замесване в трафик на хора посредством интернет и последващото управление на потърпевшите лица.

Ще се обърне внимание на проблемите свързани с детската самотност в резултат на пандемията от Covid-19 и безконтролният достъп до интернет, като едни от главните опасности за реализиране на нежелателен контакт в обществените мрежи и следващо попадане в онлайн полова насила и изнудване.

С цел предостявяне на информация за допустимо докладване на компютърни закононарушения и закани в интернет, ще бъдe разпространяван сайтa www.cybercrime.bg на отдел „ Киберпрестъпност ” при Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” – единствената профилирана конструкция измежду правоприлагащите органи в Република България, работеща по противопоставяне на всички разнообразни форми на полова употреба и други форми на принуждение на деца в онлайн пространството.

Според отчет на Организация за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) от февруари 2022 година, ”Интернет и информационните технологии доведоха до появяването и бързото разгръщане на удобства от технологиите трафик на хора. Злоупотребата с технологиите се трансформира в съществена част от бизнес модела на трафикантите и участва на всеки стадий от закононарушението – от набелязването и набирането на хора, през контрола и принудата до употребата.

На най-основно равнище интернет и информационните технологии улесняват връзката сред причинителите, сред трафикантите и техните жертви, както и с потребителите на артикули и услуги, извличани от жертвите. ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР