Сливен. Двата големи язовира на територията на Сливенска област Асеновец“

...
Сливен. Двата големи язовира на територията на Сливенска област Асеновец“
Коментари Харесай

Чавдар Божурски, областен управител на Сливен: Язовирите „Асеновец“ и „Жребчево“ не представляват опасност за населението и околната среда

Сливен. Двата огромни язовира на територията на Сливенска област „ Асеновец “ и „ Жребчево “ са в положително техническо положение и не съставляват заплаха за популацията и околната среда. Това заяви регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен. Язовирът в Ябланово се нуждае от ремонт, 17 язовира са изправни, а в 58 се постанова ремонт или ограничаване на водното равнище. Преливникът в Ябланово, развален от колите, преминаващи по пътя над него, ще бъде ремонтиран със средства на Община Котел, ще бъде лимитирано и прекосяването на коли с тегло над 5 тона.
93 язовирни стени и уреди ревизира нарочна междуведомствена комисия, образувана със заповед на регионалния шеф. 27 са евентуално рисковите от всички 109 водни обекта в региона, уточни Божурски. От тази година е наложително да има и хидроспециалист, който да носи лична отговорност за сигурността на язовирите, изясни регионалният шеф. При държавните и общински такива оператори има, само че от тествани 13 частни язовира в 10 няма назначен експерт.
Задължителна инспекция на язовирите в Сливенско се прави един път в годината.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР