Сливен. 53 точки са включени в предварителния дневен ред на

...
Сливен. 53 точки са включени в предварителния дневен ред на
Коментари Харесай

Общински съвет - Сливен ще проведе заседание на 25 ноември

Сливен. 53 точки са включени в предварителния дневен ред на идната сесия на локалния парламент, планувана за 25 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Тя ще се организира в зала „ Май “ от 9.00 ч. при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Сред предложенията за гласоподаване ръководителят Димитър Митев открои актуализацията на бюджета, която по думите му се постанова заради няколко аргументи. Сред тях са финансови останки от планове, които Общината е осъществила, и които ще бъдат добавени в приходната част на бюджета. По отношение на разходната част Митев разяснява, че тя е обвързвана с разпределяне на средства за настоящи поправки на детски градини, на тротоарни настилки и на част от уличната мрежа. Разходите в бюджета касаят още доставка и монтаж на профилирана инсталация за потребностите на Дом за остарели хора – Сливен, обезпечаване на постройка за членовете на пенсионерския клуб в с. Камен. Средства ще бъдат ориентирани и за създаване на система за видеонаблюдение в селата Струпец, Бинкос, Чокоба, Ковачите, Николаево, Калояново и други

В дневния ред на сесията в четвъртък попадат още бюджетната прогноза за интервала 2022-2024 година, както и проектът за деяние на общинските концесии за интервала 2021-2027 година

Общинските съветници ще гласоподават и импортираните от кмета Стефан Радев следващи оферти, свързани с облекчителни ограничения за локалния бизнес и за пенсионерските клубове. Едното касае понижаване с 50 % на наемите на заведения за бързо обслужване, заведения за хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници. В предлагането е включено и освобождение от такса „ тротоарно право “. Мерките за бизнеса ще важат до 31 декември 2021 година Заради пандемията, от възнаграждение на наеми ще бъдат освободени и пенсионерските клубове за съвсем цялата сегашна година, от 1 февруари до 31 декември, като най-уязвима група.

Общинският съвет ще прегледа и гласоподава и точка, даваща опция Община Сливен да взе участие в два европейски плана, свързани с разширение на обсега на обществените услуги в града.

На съвещанието в четвъртък локалният парламент ще гласоподава и даването на единодушие, ДКЦ-2 Сливен да закупи със лични средства нов ЕКГ уред, а на Дентален център-1 Сливен, да извърши ремонт със лични средства.
Като акценти Димитър Митев открои и предложенията, от които едното е за основаването на звено „ Общинска полиция “, а другото касае разширението на общинската транспортна скица по линията Сливен-Сливенски минерални бани-Ковачите-Младово. В нея ще бъде включено и село Коньово, по молба на жителите на обитаемото място.

В умозаключение Митев уточни, че в дневния ред попадат още нормалните разпоредителни покупко-продажби – решения за предписание с общинско имущество, координиране и одобрение на устройствени проекти и разпределяне на финансови помощи на жители.

„ Сигурен съм, че за следващ път общинските съветници ще проявят интензивност и значимите действия за положителното развиване на общината, ще получат поддръжка “, е на мнение ръководителят на локалния парламент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР