Следвайте Гласове в .Владимир Путин вчера приветства решението на ОПЕК+

...
Следвайте Гласове в .Владимир Путин вчера приветства решението на ОПЕК+
Коментари Харесай

Путин приветства решението на ОПЕК+ да намали добива на петрол

Следвайте " Гласове " в.
Владимир Путин през вчерашния ден приветства решението на ОПЕК+ от предходната седмица да понижи добива на нефт за стабилизиране на световните енергийни пазари. Президентът на Русия направи това по време на среща в Санкт Петербург с шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, президент на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и емир на Абу Даби, съобщи АП. 

Във встъпителната си тирада Путин акцентира, че двустранните връзки са значими за поддържането на районната и световната непоклатимост макар актуалните „ компликации в интернационалните връзки “. Руският водач посочи поддръжката на Нахаян за решението на ОПЕК+, което, по думите му, „ не е ориентирано против никого “.
Намаляването на добива на нефт с два милиона барела на ден, което бе подложено на критика остро от Запада, ще увеличи цените и мнозина считат, че то ще помогне на Русия да финансира военното си настъпление в Украйна. Освен това съкращаването на производството основава риск от повишение на цените на течните горива в Съединени американски щати в навечерието на междинните избори през ноември, показва АП.
Агенцията напомни, че ОАЕ поддържа тесни бизнес контакти с Русия и се въздържа от присъединение към западните наказания. Путин похвали Нахаян за съдействието му за решаването на някои „ в действителност деликатни филантропични въпроси “ в Украйна. 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР