Следвайте Гласове в На 13 септември излезе съобщение, че Европейската

...
Следвайте Гласове в На 13 септември излезе съобщение, че Европейската
Коментари Харесай

Костадинов: Европейския съюз  доказа, че в този си вид повече не може да функционира

Следвайте " Гласове " в
На 13 септември излезе известие, че Европейската комисия (ЕК) предлага да се вкара таван на цените от 180 евро/мегаватчас за електрическа енергия, създадена от източници, неизползващи природен газ, а точно вятърни, слънчеви, атомни централи,  и такива на биомаса и на въглища.

Предлага се горницата на тази цена  да се изземва от страните и да бъде употребена за компенсиране на потребителите. При трансгранична търговия тази разлика да се дели сред страната експортьор и страната вносител. Подобна мярка би била сериозен удар по производителите в България, защото ние сме чист експортьор на електрическа енергия и това  ще изземе съществени приходи за страната и локалните производители.
Проблемът с високите цени на електрическата енергия в Европа не е разследване на военните дейности в Украйна. Цените на природния газ започнаха да порастват още през есента на предходната година и това е директен резултат от недалновидната и неразумна политика на Европейска комисия, изразена в наложения със мощ на страните-членки „ Трети енергопакет “. Подобно повишение на цените беше елементарно предвидимо, тъй като новите регулации, наложени от Европейска комисия, изискваха отвод от дълготрайни контракти, т.е. от предвидимост; отвод от привързване цените на газа към тези на петрола и индексиране на 9 месеца, и прекосяване към обвръзка със спотовите цени на европейските тържища и актуализиране на 3 месеца. С сходни ограничения, типични за пазарния фундаментализъм, Европейска комисия сама заложи днешната енергийна рецесия.
С новото решение Европейска комисия отива от едната в другата крайност  - от пазарен фундаментализъм, тя минава към директен тоталитарен надзор върху пазара на сила, като нарушава освен пазарните правила, само че и суверенитета на обособените страни. Тя желае да конфискува част от приходите и да ги преразпределя по свое убеждение.

Този неизбран от никого орган си присвоява тоталитарни функционалности, които не са му дадени от никакви контракти и закони. Подобни ограничения нарушават всички европейски полезности и правила, разрушават основите на Европейския съюз.
Историята неведнъж е потвърдила, че сходни ограничения няма да доведат до решение на проблемите, а ще задълбочат още повече рецесията и ще доведат до недостиг. Ще разрушат съществуващи връзки и пазари. Разбира се, еврочиновниците ще се опитат да трансферират виновността на военните дейности в Украйна, които същите служители поддържат.
С тези обезверени и под паника дейности Европейска комисия потвърждава тезата на  „ Възраждане “, че в тази структура Европейски Съюз не може да продължава да действа. Кастата на еврочиновниците в Брюксел се бори да резервира властта, привилегиите и големите си хонорари, а не ползите на жителите на страните-членки на Европейски Съюз. Европейска комисия потвърждава, че е неспособна на управлява Европейски Съюз със своите под паника и непредсказуеми дейности.
Европейски Съюз има потребност от фундаментално реформиране и  „ Възраждане “ ще вземе интензивно присъединяване в този развой.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР