Следвайте Гласове в Четирикратният премиер на Италия и сенатор от

...
Следвайте Гласове в Четирикратният премиер на Италия и сенатор от
Коментари Харесай

Берлускони: Зеленски е виновен за войната в Украйна

Следвайте " Гласове " в
Четирикратният министър председател на Италия и сенатор от двайсетина дни Силвио Берлускони упрекна в прав текст президента на Украйна Володимир Зеленски за основен провинен за войната в неговата страна.

Критиките на ръба на подигравката против украинския държавен глава паднали като гръм от ясно небе на срещата във вторник на водача на партията „ Форца Италия! “ с новоизбрани депутати, сенатори и кандидат-министри за възможния кабинет на лидерката на дясната коалиция Джорджа Мелони.
Първоначално от същия конгрес бе изминал звукозапис, в който Берлускони се обявяваше за един от петимата най-хубави другари на съветския президент Владимир Путин, с който си менкали дарове за рождените дни на 29 септември и 7 октомври - водка и алено пенливо вино „ ламбруско “. Медиите на Апенините пък разпространиха в сряда следобяд втора част от скрито направения запис, в която на процедура Берлускони прави Зеленски на пух и прахуляк, определяйки го като персона, за която не си заслужавало дори да се приказва. 

В записаните с айфон приказки експремиерът моли съратниците си всичко това, което ще им каже, да си остане сред тях. После показва, че при започване на настоящия разрушителен спор в Украйна е неспазването от нейна страна на подписаното в Минск през 2014 година съглашение за спокойно решение на тлеещия в Донбас спор сред управляващите в Киев и локалното население с съветско съзнание. Но през 2015 година украинската военна машина нарушава контракта, стартира систематични офанзиви против него и се отприщва същинска кланица с хиляди убити и ранени от двете страни. Като съгласно думите на Берлускони както броят на офанзивите, по този начин и този на жертвите, се били утроили с избирането на Володимир Зеленски за президент на Украйна през 2019 година и надлежно руснаците от Донбас били поискали от Владимир Путин да ги отбрани, като точно това бил сторил президентът на Русия, заповядвайки „ специфична интервенция “.
Намерението му било за броени дни да подкрепи съставянето на държавно управление в Киев с „ по-добри хора “, само че бързата поддръжка за Украйна на Запада с бойна техника и военни съветници била осуетила хубавите планове и направила спора разрушителен. След това Берлускони се пробва да охарактеризира Володимир Зеленски като политик и общественик, само че се стопира след няколко „ словесни многоточия “, с които като че ли споделя: „ По-добре да не го върша, че ще си навлека пакост на главата! “ Накрая италианският министър председател показва, че излаз от войната можел да бъде открит единствено посредством твърда, безкомпромисно и бърза реакция, но водачи за сходни решителни дейности липсвали както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати. 

Думите на Силвио Берлускони бяха посрещнати на нож от опозицията в Италия, която го упрекна за човек №1 на Путин, а кандидат-министър председателката Джорджа Мелони бе принудена да се кълне в атлантизма си. Самият експремиер пък разгласи, че нямало по-голям от него „ натовец “ и бранител на Запада, като казаното било персонално мнение и не заело с нищо бъдещото държавно управление, в което неговият заместител във „ Форца Италия! “ Антонио Таяни би трябвало да е министър на външните работи. Изключително остри бяха реакциите от думите на Силвио Берлускони по адрес на Путин и Зеленски по високите етажи на европейската власт в Брюксел, напълно неодобрителни мнения се чуха и от Вашингтон.

 
Източник " Труд "
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР