Следващото германско правителство е изправено пред вероятността икономиката да не

...
Следващото германско правителство е изправено пред вероятността икономиката да не
Коментари Харесай

Следващото германско правителство е изправено пред риск от по-бавно възстановяване от Covid кризата



Следващото немско държавно управление е изправено пред вероятността стопанската система да не се възвърне бързо от ковид-кризата, предизвести авторитетният институт за стопански разбори „ ИФО “ (Ifo). Според шефа му Клеменс Фюст не може да се приказва за изпадането в нова икономическа рецесия, само че все пак нито демографската обстановка, нито обстановката на трудовия пазар дават учредения за утешение.

В неделя в Германия се избира освен Бундестаг, само че и парламент в североизточната провинция Мекленбург - Предна Померания, както и нов кмет на столицата Берлин. В анкетите и за трите вота с друга преднина води Социалдемократическата партия. За нейния претендент Олаф Шолц биха дали своят вот 48 % от германците, само че единствено 25 % - за партията.

За любимец в локалните избори в Берлин се смята някогашната министърка на младежта и фамилията Франциска Гифай, която подаде оставка през май т.г. поради обвинявания в плагиатство в докторската й работа. В немската столица ръководи коалиция, водена от социалдемократите с Левицата и Зелените. Този съюз е теоретично вероятен и на федерално равнище след парламентарните избори, в случай че бъдат извоювани от Социалдемократическата партия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР