Следващия петък трябва да дойдем при президента с премиер. Това

...
Следващия петък трябва да дойдем при президента с премиер. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Другия петък ще имаме кандидат-премиер!

" Следващия петък би трябвало да дойдем при президента с министър председател ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден, малко откакто получи мандат за сформиране на държавно управление.

Самата гала по връчването на третия мандат, откакто по-рано Има Такъв Народ и ГЕРБ се провалиха, наподобяваше хвалебствена ода, с която Румен Радев обсипа партията. Обръщайки се към Нинова, той сподели, че е избрал Българска социалистическа партия, тъй като партията изповядва " полезностите независимост, взаимност, правдивост ". Освен това показала най-голяма неприкритост и диалогичност през последните седмици. " Но най-важната причина са хиляди честни социалисти, които персонално познавам ", сподели още той. На процедура скоро не е имало политик, още повече от висок сан, който да е употребявал такива ласкателства  за партията.

Именно " хиляди честните хора и вътрешнопартийната народна власт " били поръчител в този момент, че правото да се сформира кабинет ще бъде употребявано, с цел да се пазят " ясни полезности " и да се потърсят " безспорни познати на обществото персони ". Според президента България има потребност от персони, историческа задача било те да бъдат открити. Държавният глава се разгласи против  " размиването на политическата отговорност зад експертна или друга формула ".

Корнелия Нинова благодари и отвърна, че Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо, с цел да бъде формирано постоянно държавно управление. Малко по-късно пред публицисти съобщи, че следват " разсъдък, мъдрост, успокоение и тествания " по пътя към сформиране на кабинет. Според нея актуализацията на бюджета, към която кипят пристрастености в Народното събрание тия дни, е база за сформиране на болшинство.

Планът на Българска социалистическа партия е да беседва поотделно с Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се!... ", а по-късно да ги събере на обща среща. Четвъртък, ден преди финалната аудиенция при Радев, ще заседава Националният съвет на партията. с цел да се разиска свършеното.

Целият този сюжет се разиграва при съвсем сигурната изясненост, че Българска социалистическа партия няма да успее и вторите предварителни парламентарни избори, трети в границите на половин година, чукат на вратата.

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР