Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на

...
Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на
Коментари Харесай

Световната здравна организация: Настъпи критичен момент

Следващите няколко месеца ще бъдат доста сложни във връзка с битката с ковид, съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Светът е достигнал до сериозен миг в битка с пандемията, изключително в Северното полукълбо, предизвести Гебрейесус на брифинг в Женева. " Следващите няколко месеца ще бъдат доста сложни и някои страни следват рискова траектория ", акцентира той. Генералният шеф на СЗО означи, че " прекомерно доста страни се сблъскаха с внезапно повишаване на броя на случаите на COVID-19 ", заради което лечебните заведения са покрай границата на опциите си или към този момент са ги изчерпали, макар че " още е едвам октомври ".

Гебрейесус прикани държавните водачи да подхващат незабавни стъпки за попречване на повишаването на броя на смъртните случаи, колапса на здравните системи и затварянето на учебните заведения. За тази цел би трябвало да бъдат признати доста ограничения, при почтено анализиране на обстановката в обособените страни и бързо поправяне на ограниченията за битка с ковид, в случай че броят на инфектираните пораства. Освен това е належащо " почтено и ясно " да се осведоми обществеността за действителната обстановка и да се помогне на жителите и бизнеса да преодолеят компликациите, прикани генералният шеф на СЗО.

Гебрейесус акцентира, че в редица страни лечебните институции изпитват дефицит на О2. " Според оценките в някои от най-бедните страни наподобява има единствено от 5 до 20 на 100 от кислорода, нужен за лекуване на пациентите ", означи той. За последното денонощие са се заразили 445 419 души, което е най-високият индикатор от началото на пандемията. Предишният най-голям брой (429 411 случая) беше регистриран в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР