Следващата седмица ще бъде обсъждана нова идея за отпадането на

...
Следващата седмица ще бъде обсъждана нова идея за отпадането на
Коментари Харесай

Премиерът съобщи при какви условия ще отпадне зеленият сертификат

Следващата седмица ще бъде обсъждана нова концепция за отпадането на зеления документ у нас, заяви министър председателят Кирил Петков на конференция в Министерски съвет довечера.  „ Имаме предложение да се отстрани зеленият документ, когато единият от двата критерии е реализиран. Единият е имунизация от 60% с две дози, другият е, в случай че всичките интензивни кревати в страната паднат на 5% претовареност от заболели от ковид “, изясни той. Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова акцентира, че има директна връзка сред имунизациите и заетостта на интензивните кревати. Петков дефинира като меки ограниченията, които влизат в действие след 5 дни. 

" Ако бяхме употребявали старите критерии, цяла България би трябвало да бъде затворена ", сподели Петков. След 5 дни София и Благоевград, Ямбол влизат в стадий №3 - т.е. започваме с леки, само че ограничаващи ограничения. 

„ В момента всеки българин ще може да вижда какво се случва в уеб страницата coronavirus.bg. На карта там е посочено какво ще случи след пет дни и там са разказани ограничаващите ограничения “, обясни премиерът. Доц. Ангел Кунчев изясни, че в случай че коронавирусът върви както в този момент, той ще се трансформира в прост вирус. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР