Следващата пратка ваксини ще е в началото на новата година.

...
Следващата пратка ваксини ще е в началото на новата година.
Коментари Харесай

Кунчев: След Нова година решаваме за мерките


Следващата пратка ваксини ще е при започване на новата година. Тогава ще приказваме не за 5 хиляди дози, а за 50-60 хиляди, заяви пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По тематиката за ограниченията против вируса, той изясни, че първо би трябвало да мине първата работна седмица след Нова година, с цел да се види същинската картина на заболеваемостта. Защото, акцентира Кунчев, доста хора отсрочват визитата при доктор по време на празниците.

По отношение на имунизациите, доцентът изясни, че в края на първото тримесечие ще стартира и проучването на най-малко 1000 души за успеваемостта на имунизациите и нежалните реакции. Това ще съвпадне и с всеобщата имунизация у нас.

Процесът по имунизация против Covid-19 е почнал съгласно предварителните упования. Заради празничния интервал някои от лечебните заведения са предпочели по-голямата част от имунизациите да се случи, когато повече медици са на работа.

Според доцент Ангел Кунчев сме сложили „ началото на края на тази пандемия “.

Наличието на подозрения и клюки въздейства върху настройките на искащите да се имунизират, счита Кунчев. Той напомни, че обособените колета от имунизациите са съпроводени от късата характерност на продукта и листовката за пациента.

Първите количества са по-скоро алегорично начало. В началото на новата година ще приказваме към този момент не за 5 хиляди, а за 50-60 хиляди дози. Може би първоначално не всички, които желаят, ще могат незабавно да доближат до имунизацията, само че до месец-два това ще се случи, увери основният държавен здравен контрольор.

Създадена е стройна организация за следене както на нежеланите реакции, по този начин и на успеваемостта на продукта.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР