Следващата криза в Европа може да започне от пазара на

...
Следващата криза в Европа може да започне от пазара на
Коментари Харесай

ЕЦБ подозира, че следващата финансова криза ще започне от имотния пазар

Следващата рецесия в Европа може да стартира от пазара на недвижими парцели. Това съобщи председателката на банковия контрол в Европейската централна банка Даниеле Нуи, добавяйки, че банките към този момент са по-подготвени да се оправят с сходна рецесия, в сравнение с са били преди 10 години.

"Какво би могло да аргументи идната рецесия? Не знам, само че допускам, че това може да е пазарът на недвижими парцели. Знаем сигурно, че ще има нова рецесия. Но ние не знаем по кое време и за какво ще се появи ", изясни Даниеле Нуи, представена от "Ройтерс ".

Тя предизвестява, че "докато банките са добре капитализирани, ликвидността е предостатъчна и парите са евтини ", само че някои банки не са били задоволително сполучливи при активизирането на спомагателни гаранции и при придобиването на спомагателна ликвидност.

"Това, което към момента липсва, е европейска депозитна застраховка - споделя Нуи - Знам, че някои северно и източноевропейски страни желаят да видят по-ясно понижаване на рисковете в банките в еврозоната, преди да се създадат по-нататъшни стъпки. Аз персонално считам, че рисковете към този момент са намалели доста. Така че в този момент би трябвало да продължим напред. "

В коментар за балтийските страни, Нуй предизвести, че растежът на цените на комерсиалните площи основават риск.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР