Следственият комитет (СК) на Руската федерация е поискал ареста на

...
Следственият комитет (СК) на Руската федерация е поискал ареста на
Коментари Харесай

Руският следствен комитет е поискал задържането на девети замесен в атаката срещу Крокус Сити Хол

Следственият комитет (СК) на Руската федерация е изискал ареста на девети забъркан в тази ситуация с терористичното нахлуване в " Крокус сити хол " край Москва. Това излиза наяве от известие на пресслужбата на Басманния съд в Москва, написа " Известия " .

" Съдът получи искане от Следствения комитет за задържане на Лутфулой Назримад, обвинен по параграф " б " на част 3 на член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Терористичен акт " ) ", е съобщил източник на съветската медия.

По-рано в петък (29 март) един от упрекнатите за присъединяване в терористичната офанзива Шамсидин Фаридуни е доведен в съда от къща в региона на Москва, където е наел апартамент. 

Към днешна дата (29 март) съдът е арестувал осем души, в това число четирима директни причинители на терористичната офанзива. И четиримата са чужди жители. На 28 март стана известно, че по случая е арестуван още един обвинен.

На 22 март въоръжени мъже откриха огън с автоматизирани оръжия по гости на концерт в " Крокус Сити Хол ", убивайки по публични данни 140 души. Отговорността за офанзивата поеха бойци на " Ислямска страна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР