Следственият комитет на Русия започна предварителна проверка за възможно бездействие

...
Следственият комитет на Русия започна предварителна проверка за възможно бездействие
Коментари Харесай

Двама души са арестувани след пожара в нощен клуб в руския град Кострома

Следственият комитет на Русия стартира предварителна инспекция за допустимо безучастие на длъжностни лица при инспекции на нощния клуб " Полигон " в Кострома, където през вчерашния ден 13 души починаха при пожар, а десетки други бяха ранени. Това заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на съветския Следствен комитет.

По случая са арестувани двама души - 23-годишен мъж, обвинен в пукотевица с гранатомет, както и шефът на компания " Емпайър ", провела работата на клуб " Полигон ".

Собственик е депутатът от Костромската регионална дума и  член на политическия съвет на Костромския районен клон на " Единна Русия "  Ихтияр Мирзоев.

Припомняме, че по предварителни данни пожарът в нощта на петък против събота е зародил след изстрел с ловна ракетна установка , след което са се запалили декоративни детайли на тавана.
 13 души починаха при пожар в нощен клуб в съветския град Кострома
13 души починаха при пожар в нощен клуб в съветския град Кострома

По първични данни случаят е породен от пиротехника

Задействала се е противопожарната система в постройката, което е разрешило да бъдат евакуирани 250 души.

Управата на клуба не можа незабавно да каже тъкмо какъв брой хора е имало в заведението по време на случая.

Преди пожара е имало и всеобщ пердах сред гости на заведението, само че съгласно органите на реда няма връзка сред двата случая.

Следствието образува по-рано две наказателни каузи по случая - по част 3 на член 109 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Причиняване на гибел по несъобразителност на две или повече лица " ) и по част 3 на член 238 от Наказателния кодекс на РФ ( " Предоставяне на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност, довели до гибелта на две или повече лица " ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР