Следствените действия на руските компетентни органи показват, че следите от

...
Следствените действия на руските компетентни органи показват, че следите от
Коментари Харесай

Руското МВнР: Следите от последните терористични атаки срещу Русия водят към Украйна

" Следствените дейности на съветските способени органи демонстрират, че следите от неотдавнашните терористични набези водят към Украйна ". Това се показва в изказване на Министерството на външните работи на Руската федерация, предава ТАСС .

" Кървавият терористичен акт, осъществен на 22 март в град Красногорск, който шокира целия свят, не е първото терористично нахлуване против нашата страна напоследък. Следствените дейности, извършени от съветските способени органи, демонстрират, че следите на всички тези закононарушения водят към Украйна ", декларират от съветското външно министерство.

Русия също по този начин изисква от " Украйна неотложно да спре да поддържа тероризма, да екстрадира причинителите и да обезщети жертвите ". Според дипломатическото ведомство " нарушаването на антитерористичните конвенции ще влече след себе си отговорност за Киев ".

" Борбата с интернационалния тероризъм е обвързване на всяка страна. Руската страна изисква от киевския режим неотложно да приключи всякаква поддръжка за терористични действия, да екстрадира причинителите и да компенсира вредите, нанесени на жертвите. Нарушаването от страна на Украйна на отговорностите ѝ по антитерористичните конвенции ще докара до нейната международноправна отговорност ", акцентират от министерството.

РФ.

Руското външно министерство е уведомило, че Русия е връчила на Украйна претенции за неотложен арест и екстрадиция на всички забъркани в последните терористични офанзиви, в това число на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Васил Малюк.

" Министерството на външните работи на Русия съобщи на украинските управляващи настояванията по Международната спогодба за битка с бомбения тероризъм и Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма за неотложен арест и екстрадиция на всички лица, взели участие в тези набези ", се отбелязва в текста.

" Сред тези претенции е и карцерът на ръководителя на СБУ Васил Малюк, който на 25 март цинично призна, че Украйна е провела взривяването на Кримския мост през октомври 2022 година, и разкри детайлности за организирането на други терористични набези в Руската федерация ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР