Следобедът на един фавн по музика на Клод Дебюси и

...
Следобедът на един фавн по музика на Клод Дебюси и
Коментари Харесай

Балет Арабеск с три нови заглавия

" Следобедът на един фавн " по музика на Клод Дебюси и хореография на Мила Искренова ще изпълнят Андрея Андонова, Виктория Петрова, Елизабет Якимова, Константина Ханджиева, Таня Кацарова, Теодора Друмева, Васил Дипчиков, Валери Миленков, Ервин Есен, Наско Николчов, Филип Миланов, Светлозар Тинев на 26 юни от 19 ч. в Музикалния спектакъл. Наред с музиката от общоизвестния прелюд в спектакъла се употребяват композиции на Дебюси за сиринг флейта, както и едноименната поема на Стефан Маларме (по която е написан прелюдът " Следобедът на един фавн " ), рецитирана на френски. В музикалната среда е включена и картина от естествени звуци.

Хореографията на Мила Искренова интерпретира главните новаторски правила, заложени в хореографията на Нижински. Партиите на Фавна и шестте нимфи са разпределени сред 12 танцьори на " Арабеск ". Декорът и костюмите са по концепция на Мила Искренова и Боряна Сечанова, съветник по визията на пиесата. Музикален съветник е Весела Цанкова.

Второто танцово платно е " Данцон 2 " по музика на Артуро Маркес и хореография на Боряна Сечанова. Изпълняват Даниела Иванова и Ервин Есен. Това е музика, която те кара да се обърнеш, да забележиш индивида, минаващ около теб, да се усмихнеш, да пожелаеш да го докоснеш и да танцуваш...

" Вода " интерпретира музика на Йегиш Манукян, концепция и хореография на Филип Миланов, реализатори са Константина Ханджиева и Валери Миленков. " Вода " е модерна танцова миниатюра, чийто обект са личността и нейната персонална и интимна среда. Миниатюрата изследва независимото моделиране на индивида - по какъв метод решенията, които взема, с цел да премине през избрани обстановки и условия на физическото пространство, оказват въздействие върху вътрешната му среда на усещания, страсти и чувства.

В програмата е включена още " Бла, бла... " (премиера 2015 г.) по музика на Джони Транк и Джус отбор, хореография Морис Кози (САЩ). Изпълнители са Ангелина Гаврилова Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР