Следобед в Морската администрация“ във Варна трябва да бъде представен

...
Следобед в Морската администрация“ във Варна трябва да бъде представен
Коментари Харесай

Представят план за изтегляне на заседналия кораб „Вера Су“

Следобед в „ Морската администрация “ във Варна би трябвало да бъде показан проекта за евакуиране на заседналия в предпазената околност Яйлата транспортен съд „ Вера Су “.

Днес във Варна би трябвало да дойдат трите баржи, изпратени от Европейската организация за морска сигурност, с цел да оказват помощ в интервенцията.

Главният шеф Аварийно избавителна активност „ Морска администрация “ Румен Николов изясни каква е обстановката с кораба сега и по какъв начин ще се употребяват баржите от Европейската организация за морска сигурност.

„ Състоянието на екипажа здравословно е положително. Състоянието на кораба е стабилно. След направените акции за укрепването с три котви и към брега все още корабът се държи стабилно.

Усилията, които поставя страната в лицето на министерството и другите институции е, че са извършени диалози и така наречен избавителна компания нощес дойде. Днес ще бъде осъществен оглед от представителите. Това е в следствие, както на дейностите на нашата дипломация, по този начин и на министъра на превоза, по този начин и на активността на корабособственика, въздействие върху който беше указано и по техните канали.

Не съм видял дали договорът е подписан, само че това ще бъде най-вероятно за сметка на корабособственика.

Баржите са надуваеми платформи, в които могат да бъдат сложени към 100 тона полутечен товар, след което да бъдат изтеглени в място, където ще бъдат разтоварени “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР