След зловещата държавна измяна на 45-ото НС само Вие можете

...
След зловещата държавна измяна на 45-ото НС само Вие можете
Коментари Харесай

ВМРО излезе на протест пред ЦИК

След злокобната държавна измяна на 45-ото Народно събрание единствено Вие можете да върнете изборния развой там, където би трябвало да е – в ръцете на българската страна!

С възгласи „ Оставка “ стартира митингът на Вътрешна македонска революционна организация пред Централната изборна комисия. На стълбите пред централния вход на изборния орган се събраха стотици недоволни жители, членове и симпатизанти, които показаха своето неодобрение от безразборното откриване на изборни секции в Турция. Протестът беше предвождан от тримата съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, оповестиха от пресцентъра на партията.

Искрен Веселинов при започване на събитието направи ретроспекция на дейностите на Вътрешна македонска революционна организация обратно във времето, които са възпирали години наред манипулирания от службите и Ердоган избор от Турция. Това е ограничението на броя секции, попълването на заявления единствено на място и персонално от гласуващите, както и редицата протестни дейности по границата, които са лимитирали изборния туризъм.

Преди дни пуснахме и сигнал до ЦИК, като обърнахме внимание, че в методическите инструкции би трябвало да се създадат редица упътвания към СИК, с цел да се подсигурява честността на вота от Турция.

Ангел Джамбазки, който неведнъж е бил наблюдаващ на изборния развой там и в качеството си на български представител в Екологичен потенциал, акцентира на безапелационната интервенция на турската страна, която действително иззема законовата такава на България. Той описа за рейсовете, които проведено извозват хора, които да гласоподават в две-три секции, както и за пропагандата на турски и порочната процедура за попълване на заявления от трети лица отвън изборните пространства, за които Вътрешна македонска революционна организация неведнъж е алармирала всички способени държавни органи.

На тези избори чакаме най-малко 80 хиляди гласа от Турция, което значи най-малко 11 депутата или една парламентарна група. И това са гласове комфортно предоставени от Турция на една избрана етническа партия – Движение за права и свободи, подчерта той и още веднъж обърна внимание, че това е станало допустимо посредством отстраняването на Вътрешна македонска революционна организация от Народното събрание, от ЦИК и наместването там на комфортни проводници на непознати ползи.

Александър Сиди обърна внимание на лицемерието на партии като Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ, които предадоха националния интерес като отстраниха ограничаването в броя на секциите в страни отвън Европейски Съюз, което Вътрешна македонска революционна организация преди години вкара и с това ограничи турското въздействие в българската вътрешна политика.

" Тези тежки лицемери от Демократична България направиха по този начин щото вотът от Турция да стане с такива мащаби. И през днешния ден същите тези тежките лицемери от Демократична България събират хора, с цел да пазят вота в Турция. Тези, които сътвориха опцията за безотговорно гласоподаване, ще пазят вота. Ето това е подмяната, която се заиграва тежко към този момент и със суверенитета на България ", разгневи се съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

На финала на събитието съпредседателят на ВМРОИскрен Веселинов, който беше и водещ на митинга, обърна внимание на главните претенции на войводите, а точно:

" Първо – желаеме пояснение на Изборния кодекс. Държим да бъде издадена директива от изборния орган с ясни инструкции всеки, който желае да гласоподава в секциите в Турция, да попълня декларация пред комисията и да заявява също, че не е дал своя вот на друго място. С това лицето ще носи и наказателна отговорност при погрешни данни. На второ място – да се приключи всяка опция в секциите да се приказва на език друг от българския. И на трето място – да не се позволява под никаква форма пропагандата в секциите. Там, в Турция, има една съвършено смазана машина за операция на гласовете и това не е в интерес на България. "

Думата беше дадена и на Христо Иванов, който е от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация и е бил неколкократно наблюдаващ на изборния развой в Турция. Той описа за стотиците изцяло очевидни нарушавания там, за които ЦИК е била сезирана, само че не е направила нищо.

Ето за какво и Искрен Веселинов закри митинга с думите:

" Призовавам всички представители на партии, които се декларират като патриотични, а в действителност мълчат по тематиката турски гласове, които имат представители в ЦИК, да гласоподават тези правила, за които настояваме. Но те няма да го създадат. Затова и в 45-ото Народно събрание същите тези комфортно отстраниха Вътрешна македонска революционна организация от ЦИК и от секционните комисии. Искам да кажа на българското общество, че това е следващият флирт на Има Такъв Народ, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР