След заседанието на Националния ваксинационен щаб министърът на здравеопазването в

...
След заседанието на Националния ваксинационен щаб министърът на здравеопазването в
Коментари Харесай

Ваксината на "АстраЗенека" няма да се прилага на жени под 65 години

След съвещанието на Националния имунизационен щаб министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев дават конференция за решенията за имунизация с " Астра Зенека ".

Ангелов разгласи, че Ваксинационният щаб е взел следните решения:

1. Ваксината на " Астра Зенека " няма да се ползва при дами под 65 -годишна възраст с нараснал риск от тромбози и/или анамнеза за тромоцитопения.

2. Всички лица, получили първа доза от имунизацията на " Астра Зенека ", които не са показали съществени нежелани лекарствени реакции, могат да се ваксинират с втора доза от същата ваксина.

3. Лицата, които са имунизирани с първа доза с имунизацията и не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат доза от имунизацията на " Пфайзер " - не по-рано от 84 дни от първата доза на " Астра Зенека ". Тогава имунизацията ще се смята за приключена.

4. При лица, болни от Ковид след използване на първа доза от имунизацията, втората доза се слага не по-рано от 6 месеца , след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

5. Преболедували от Ковид-19 могат да се имунизират с цялостна имунизационна скица не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Хората, които не желаят втора доза, няма да получат документ за имунизиране, посочи Ангелов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР