След заминаването на туристите и ограниченията, които Италия преживява от

...
След заминаването на туристите и ограниченията, които Италия преживява от
Коментари Харесай

Водите на Венеция се избистриха, плуват рибки и делфини

След заминаването на туристите и рестриктивните мерки, които Италия претърпява от 10 дни, водите на Венеция още веднъж са бистри.
С изчезналите круизни корабчета и туристите природата завладява Венеция. Водите на каналите в известния град още веднъж станаха транспарантни, а спокойствието се нарушава единствено от птици и риби, които са се завърнали. Със затварянето на хотели, заведения за хранене, кафенета и наложените ограничавания за карнавала във Венеция поради ковид туристите напуснаха града.
" Водата към този момент е по-бистра, защото по каналите има по-малко трафик, което значи, че утайките остават на дъното ", съобщи представител на кметството пред CNN и посочи, че лодките разбъркват калта и я извеждат на повърхността на водата. " Същият източник означи и подобрението на качеството на въздуха.
Във Фейсбук и Twitter жителите споделят фотоси и видеоклипове в сметки " Чиста Венеция ". Подобни изображения са оповестени, показващи делфини в пристанището на Каляри, Сардиния, нормално изгонени от круизни кораби.

Италия е мощно наранена от ковид. В страната, затворена повече от седмица, броят на смъртните случаи наближава 3000 души. Вчера единствено за 24 часа бяха регистрирани 475 смъртни случая, което е най-лошата дневна статистика в една страна, даже надвишава китайските данни в разгара на заболяването в Ухан, първият епицентър на заболяването.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР