След , за който Алекс Гарланд получи номинация за Оскар“,

...
След , за който Алекс Гарланд получи номинация за Оскар“,
Коментари Харесай

Поглед към „Изтребление“ с Натали Портман

След, за който Алекс Гарланд получи номинация за „ Оскар “, от няколко месеца се шуми много за новия му филм „ Изтребление “  (Annihilation) с участието на Натали Портман. Заглавието е с премиера у нас на 23 февруари 2018 г.  Преди седмици Entertainment Weekly публикуваха публична фотография, на която се вижда нежната Портман надвесена над пастта на голям алигатор. Интересът скочи неимоверно, а през днешния ден имаме опция да забележим и филмовия откъс, дружно с малко повече детайлности към основателите и сюжета.

„ Изтребление “ е по първата книга от трилогията „ Съдърн Рийч “ на Джеф Вандърмиър. Във кино лентата героинята на, биоложката Лина, се впуска в проучване на непозната и смъртоносна територия (зона Х), която непрекъснато се уголемява, заплашвайки в последна сметка съществуването на света. Лина влиза в зоната дружно с екип учени и попада в нещо като Изгубения свят – приятно място, потънало в девствена растителност, което обаче не е това, което наподобява. И ужасите стартират.

Лина с изключение на теоретичен интерес има и персонален претекст да влезе в зона Х, защото по време на военна задача там е потопен брачният партньор й (Оскар Айзък, който познаваме от ролята му на учения от „ Ex Machina: Бог от машината “).

Очевидно е и от филмовия откъс, че хубостта на този непорочен свят (напомня малко „ Аватар “) е фонът, който участва като затаяващ дъха рефрен даже в най-ужасните подиуми. Айзък съпостави „ Изтребление ” със сюрреализма на Кубрик. Странни неща са загатнати и в фотографията, на която алигаторът има характерности освен на алигатор.

Алекс Гарланд е определен от огромния продуцент Скот Рудин персонално. На режисьора му е било нужно единствено да хвърли взор върху романа, с цел да се съгласи мигновено да режисира „ Изтребление ”, поради прихващащата атмосфера и асоциацията с един свят на сънища, който си е показал.

Annihilation е първата книга от трилогията на Вандермиър (другите са Authority и Acceptance), но към този момент Гарланд не е подписал нищо за екранизацията на идващите елементи. Имайки поради обаче заряда, с който е показана историята, както и шедовъра „ Екс Макина “, занапред мисля, че ще се подпише и за останалите.

Освен Натали Портман и Оскар Айзък във кино лентата ще забележим и Джина Родригез (Jane The Virgin), Теса Томпсън, Бенедикт Уонг и Дженифър Джейсън Лий. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР