След вихрената първа седмица на служебния кабинет, изпълнена с кадрови

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Сигнал за подслушване на политици от опозицията, патриотите пак се обединяват

След вихрената първа седмица на служебния кабинет, изпълнена с кадрови промени на всички равнища, инспекции и разкрития, днешният четвъртък предложи по-скоро глътка успокоение откъм вести. В деня по-скоро прехвърчаха осколки от предходни кавги, в сравнение с да се раждат нови, въпреки че повдигнатите от " Демократична България " въпроси по техни сведения за подслушване на опозиционни политици има капацитет да ескалира.

Сред тематиките с продължение несъмнено беше появяването на съсобственика на " Градус " Иван Ангелов в прокуратурата, където той е бил изслушван в продължение на три часа. От изявлението му пред медии излиза наяве, че той се отхвърля от част от изказванията си пред парламентарната комисия за инспекция на злоупотребите при ръководството на ГЕРБ преди седмици, където той се появи след отправените към него обвинявания от агробизнесмена Светослав Илчовски. Това, че митичните фурми от Обединените арабски емирства са били продадени вместо дарени, било неточност, която позволил, само че по-любопитният поврат е, че към този момент не се възприема като непосредствен с експремиера Бойко Борисов и той не му е помагал при бизнес проблеми. Пред депутатите той не отхвърляше, че играе карти с премиера и обясняваше, че се чува с него на 10-15 дни.

Друго развиване, въпреки и с минимална нова осведомителна стойност, беше препотвърденото увещание от Йордан Цонев от Движение за права и свободи, че съпартиецът му Делян Пеевски не е имал заеми от ББР. Пред bTV политикът посочи неналичието на името на Пеевски по партидите огромните кредитополучатели в Търговския указател като гаранция, че няма никаква връзки. За сметка на това Цонев, за който очевидно е непозната концепцията, че политик може да не заявява всичко и да крие собствеността си зад офшорни компании или подставени лица, не пропусна да привиди в разкритията на икономическия министър Кирил Петков политическа офанзива от кръга " Капитал ", към който очевидно той и други членове на служебния кабинет се числят. При информация в Търговския указател не се открива подобен кръг, нито съществуването на Петков в него, което по методиката на Цонев би трябвало да е задоволително, с цел да се потвърди, че не съществува.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯСлужбите са подслушвали нелегално над 30 политици преди изборите, твърди Атанас Атанасов от ДСБ
Общо 32-ма политици са били подслушвани от службите през месеците преди изборите, заяви през днешния ден ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов пред БНР. Според него подслушванията са осъществявани от дирекция " Вътрешна сигурност ", антитерористичния отдел на Държавна организация " Национална сигурност " и сходно звено в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ". Повод за това да вземем за пример е бил опитът да се стъпи на плажа в местността Росенец, напълно покрай така наречен летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган през лятото на 2020 г, сподели още Атанасов. Той не посочи кои политици са били обект на подслушване, само че удостовери, че сред тях има водачи и водачи на листи от " Демократична България ".

Според непотвърдена информация на " Капитал " измежду тях са и политици и от " Изправи се. Мутри вън! " и партията на Васил Божков " Българско лято. " Подслушването се е случило при започване на март, когато е стартирала предизборната акция, а за някои и по-рано.
Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и НФСБ ще се явяват на изборите дружно
Коалицията на трите обединения ще се споделя " Българските патриоти ", което е поредна итерация на тематиката след " Патриотичен фронт " и " Обединени патриоти ". На предходния избор през април Вътрешна македонска революционна организация се яви независимо, а другите две дружно, само че нито една от тях не съумя да прескочи четирипроцентовата преграда, като чисто механично сборът от резултатите им е над нея. В листите й няма да влизат водачите на партиите, което значи, че даже при сполучливо показване в идващия парламент няма да влязат Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов. Другата реализирана договореност е по 10 правилото на обединяването, които стартират с " помиряване и единение " и предвидимо стигат до знаковите тематики на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ от последните четири години, когато бяха в ръководството на страната - джендъри и Македония.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР