След вчерашния провал на парламентарното заседание Народното събрание днес заработи

...
След вчерашния провал на парламентарното заседание Народното събрание днес заработи
Коментари Харесай

Празен чек, саботаж, преврат: Народното събрание се завърна с пълна сила

След вчерашния неуспех на парламентарното съвещание Народното събрание през днешния ден проработи с редуцирана стратегия. В дневния ред останаха измененията в изборните правила, само че не и намаляването на дотациите на партиите до 1 лева на глас.

След като стана ясно, че има кворум, думата взе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да отговори на вчерашните нападки към левицата за това, че е саботирала работата на законодателния орган.

" Сутринта ПГ на " Българска социалистическа партия за България " не подкрепихме дневния ред и незабавно бяхме избрани като статукво, неприятното задкулисие, новата тройна коалиция - Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, които стопират пътя на напредъка. Следобяд гласувахме дружно с " Демократична България " смяната в правосъдната система и закриването на профилирания съд и профилираната прокуратура и незабавно бяхме избрани като новото Отечествен фронт, уточни тя и цитира мнения, че " Българска социалистическа партия и соросоидите прикриват нарушителите ".

Нинова беше безапелационна, че " Българска социалистическа партия няма да следват на сляпо нито новите политически субекти в Народното събрание, нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи ".



" Българска социалистическа партия не е празен чек, който всеки да употребява както откри за добре. Наш приоритет е здравната рецесия, приходите, бедността, опазване на работни места, отбрана на правата на хората на труда, помощ на стопанската система и внесохме тези закони. Те не се включиха в дневния ред и по тази причина не го подкрепихме ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Народният представител Филип Станев попита " по какъв начин политическа партия " ИТН " да работи пълноценно, откакто предкулисно беше саботирана функционалността на Народното събрание ".

В декларация от името на групата той попита и " по какъв начин се очакваше партия " ИТН " да одобри подправената поддръжка от 160 депутати ", която по думите му е " псевдоподкрепа ", с която " ИТН " би станала пленник.



Станев обърна внимание, че през вчерашния ден на съвещанието на Министерския съвет в оставка, министър председателят в оставка е споделил, че съвещанието на държавното управление за разлика от Народното събрание работи. Депутатът от " ИТН " обаче посочи че точно парламентарната група на ГЕРБ е саботирала съвещанието.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ-СДС Тома Биков видя опит за " прелом с Изборния кодекс и със закриването на спецпрокуратура и спецсъда.

" През Изборния кодекс се пробвате да си увеличите процентите като прехвърлите ЦИК към президента, който е и кандидат-президент - не ви ли е позор, Радев, не го ли е позор ", попита Биков. И се обърна към " ИТН ": " Ако имаше един по-смел човек във вашата партия и той ви беше водач, най-вероятно щяхте да излъчите държавно управление и да потърсите поддръжка, да се държите отговорно ".

Тома Биков попита и за какво от дневния ред са отпаднали две значими точки: " Кой клекна за " Росенец " и кой клекна за дотациите на партиите от 8 на 1 лева "



Виждаме " мощното " законодателство, което се създава на кг от " братството на почтените " и сме обезпокоени от това, което се случва в страната, добави още Биков. Той означи, че първата точка за обществото е избор на Министерски съвет, от което през вчерашния ден " ИТН " са абдикирали. За сметка на това са предложили законодателство, което ще коства сред 10-15 милиарда лева на обществото.

" Искате да одобряваме закони на кг, които ви служат за идната предизборна акция, в това време приемате радикални промени в правосъдната система без публично разискване, съвещания с евроинституциите за разформироване на спепрокуратурата и съда, даде образец той.Те преглеждат каузи против представители на тежката проведена престъпност, да не би " братството на почтените " да връщат услуга на някого, да не би да имат някакви задължения, по какъв начин се прави такава тежка правосъдна промяна за три дни, откакто приехте в правилника да има публично разискване ", посочи pредседателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР