След вчерашните събития няма място на такъв протест за нормални,

...
След вчерашните събития няма място на такъв протест за нормални,
Коментари Харесай

Симеонов: Вчерашният протест беше провал на президента

След вчерашните събития няма място на подобен митинг за естествени, рационални хора. Той беше фиаското и финалът на упоритостите на Румен Радев за преодоляване на изпълнителната власт, дори и да завоюва идващите президентски избори. Това беше неуспех на президента. Такъв коментар направи пред Нова телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов във връзка ескалиралото напрежение на снощния митинг.

По негови думи президентът се е посочил като некомуникативен, с доста тесногръдо мислене, живеещ в собствен тесногръд свят и измъчен от тежък егоизъм.

Симеонов разясни, че не упреква президента за снощните конфликти, само че точно Радев съществено допринасял за неналичието на връзка мижду протестиращи и ръководещи . Според него не е обикновено, че нито той, нито уредниците на митинга не желаят договаряния.

" Тези хора са като сталинисти, които споделят единствено: " Ние сме вършиме, всички други са неверни ". Така не може да има напредък " , безапелационен бе водачът на НФСБ.
 126 арестувани при размириците на митинга нощес
126 арестувани при размириците на митинга нощес

Ранени са 80 полицейски чиновници

Симеонов изрази мнение, че органите на реда са позволили стратегическа неточност с това, че през цялото време са заявили, че няма да има принуждение от страна на полицията към протестиращите и действително на стачкуващите им е било разрешено всичко.

Грешките в интервала на така наречен демократично развиване по негови думи било срастването на избрани полицейски органи и зависимостта им от наркоразпространителите.

Според Симеонов изпъкват д ва огромни казуса след снощните конфликти - неовладяното футболно безчинство у нас , защото множеството от нападателните лица на митинга били от агитки, и неконтролираното разпространение на опиати, защото по негови думи мачовете у нас съвсем постоянно се трансформират в наркосборища.

Запитан кой заплаща за провокациите, в случай че в действителност митингите се режисират, той бе безапелационен, че са прихванати диалози с Васил Божков. " Има задоволително доста крими контингент, който е на независимост и е заинтригуван в България да царува безпорядък, а не ред. Това са тъмните сили на задкулисието, които са употребявани и с политчески цели ", акцентира водачът на НФСБ.
 Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента
Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента

Политическата рецесия ще се позволи на президентските избори 2021 година

Относно преложението на Александър Сиди на една маса да седнат и президент, и министър председател, и целият политически кръг, с цел да се позволи казусът, Симеонов съобщи, че разговорът е най-хубавото средство за решение на всички проблеми, само че разговорът, в който се изслушва съперникът. Това обаче го нямало при президента, там имало лепене на етикети. По негови думи през вчерашния ден беше разследване от държанието на президента от последните месеци, той получил оценка на своята работа.

Симеонов предложения уредниците на митинга в стаите на Обединените патриоти, с цел да изложат настояванията си и да потърсят разговор на по-ниско равнище, откакто не желаят да беседват с президента и премиера.
 Депутатите от ГЕРБ напуснаха новата си зала, с цел да не слушат Радев
Депутатите от ГЕРБ напуснаха новата си зала, с цел да не слушат Радев

Караянчева не съумя да изгони духовете от миналото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР