След уважено искане на Районна прокуратура – Търговище, съдът наложи

...
След уважено искане на Районна прокуратура – Търговище, съдът наложи
Коментари Харесай

Непълнолетен, обвинен за грабеж, остава в ареста

След почетено искане на Районна прокуратура – Търговище, съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 16-годишен юноша от Попово, притеглен към наказателна отговорност за незаконно лишаване на непознати движимости – мъжка чанта, осъществено след приложимост на мощ.

Грабежът е осъществен вечерта на 7 септември 2022 година в градския парк на град Попово. Непълнолетният се движел в посока алеите на парка, когато се разминал с различен мъж. Той издърпал от ръцете му мъжка чантичка, съдържаща персонални движимости, сума пари и документи, след което избягал.

Бил открит и арестуван седмица по-късно. Привлечен е към наказателна отговорност за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс и е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ случая прокурор от Търговско отделение – Попово при Районна прокуратура – Търговище с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Младежът е добре прочут на органите на реда, осъждан е и действието е осъществено в изпитателен период по предишно наказание за незаконно лишаване на МПС. Освен това той е обвиняем по дело за безчинство. Към момента текат следствия и на други негови противообществени прояви.

Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР