След успеха на Супер Марио Брос за 1,3 млрд. долара,

...
След успеха на Супер Марио Брос за 1,3 млрд. долара,
Коментари Харесай

Империя за развлечения: „Легендата за Зелда“ излиза и на голям екран

След триумфа на " Супер Марио Брос " за 1,3 милиарда $, Nintendo разгласи, че работи по игрална акомодация на " Легендата за Зелда ".

Разработчикът на видеоигри съобщи, че макар че " ще отнеме време ", до момента в който филмът излезе по кината, той ще бъде дело на режисьора на " Maze Runner " Уес Бол и ще е съфинансиран от Sony.

Новината бързо развихри фантазиите на геймърите и алармира за идната огромна стъпка в устрема на Nintendo да се трансформира от компания за видеоигри в пълноценна империя за развлечения, написа Wired.

Легендата за Зелда е един от най-старите и обичани франчайзи на Nintendo, в който основния воин Линк се бори със силите на злото благодарение на принцеса Зелда.

Компанията направи първата игра от поредицата през 1986 година и от този момент пусна десетки версии, в това число тазгодишната възхвалявана от критиците The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Всяка нова част от играта е дълго чакана от почитателите и нормално е сполучлива в комерсиално отношение за Nintendo. От май до момента от Tears of the Kingdom са продадени 19,5 милиона копия, добавя Wired.

Залогът на Nintendo за кино акомодация на поредицата е част от експанзията на компанията в света на развлеченията.

По-рано тази година тя реализира замайващ триумф със " Супер Марио Брос ", който стана втория най-печеливш анимационен филм на всички времена.

Красиво анимиран, с наличието на звезди като Крис Прат и Джак Блек и необикновено привлекателна реклама на игрите на разработчика, филмът за Марио потвърди, че наред с по-мрачни заглавия като The Last of Us, акомодациите на франчайзи от видеоигри не са най-лошата концепция на света.

През октомври президентът на Nintendo of America Дъг Боузър съобщи пред Wired, че триумфът на кино лентата за Марио е доказателство за способността на Nintendo да вдъхва нов живот на своите интелектуални права в други медии. Продължаването на историята на Зелда потвърждава, че компанията държи да подсигурява, че триумфът на Марио не е еднократен.

Индустрията за видеоигри от години се занимава с кино и телевизионни планове, които са или неприятни (Silent Hill, Resident Evil, Assassin's Creed и т.н.), или доста неприятни (BloodRayne, Super Mario Bros. от 1993 година, Prince of Persia: The Sands of Time), или пък изненадващо страхотни (The Last of Us, Sonic the Hedgehog, Detective Pikachu). Въпреки дългата история на неуспехите, студията наподобява са разбрали по какъв начин да вършат положителни акомодации на видеоигри и публиката от ден на ден ги поддържа.

Изглежда, че Nintendo няма да рискува. Създателят на Зелда Шигеру Миямото съобщи, че " работи по кино лентата за " Легендата за Зелда " от доста години " с продуцента Ави Арад, който е работил по филми като " Спайдърмен: В паяжината и " Морбиус ". Миямото добави, че Nintendo " взе участие интензивно в продукцията " и въпреки че значима информация, като да вземем за пример кой артист ще играе Линк, остава незнайна, е ясно, че Nintendo влага съществено в игралните си филми.

Дали обаче Зелда ще стане заслужен съперник на Супер Марио? Може би. Ако не, има едно ужасно заглавие в същия жанр, с което може да се утешите още в този момент. Това е филмът на Ридли Скот от 1985 година " Легенда ", в който Том Круз е митичен горски жител заобиколен от дребни феи, а Тим Къри играе дявола. Съвършенство.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР