След церемонията по връчване на мандат за съставяне на правителство

...
След церемонията по връчване на мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Пламен Николов: Имаме 5 приоритета

След церемонията по връчване на мандат за сформиране на държавно управление номинираният от Има Такъв Народ Пламен Николов не сподели пред публицисти, по кое време е бил поканен за президент:

„ Когато беше належащо, в конституционния период. Имаме 5 първи целта, които са значими още от предизборната стратегия. Първият - проекта за възобновяване и резистентност. Вторият- идна Covid рецесия имаме, с която би трябвало да се оправим. След това пенсиите - желаеме да преизчислим всичко, както би трябвало да се направи. Имаме задължения към нашите гласоподаватели във връзка с изборната система. Мажоритарния избор остава на дневен ред. Трябва да създадем всичко належащо по този начин, както сме го замислили след безусловно верен механически развой, да го изпълним. Особено значимо за всички нас е правосъдната промяна “.

Той не се ангажира със период, в който ще показа номинациите за министри. Тошко Йорданов добави:

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи:

„ Парламента е цялостен с несъгласия сега, само че отговорността и моралът изискват да се направи по този начин, че суверенът да остане удовлетворен. Осъзнавайки цялата си отговорност бяхме горе, при президента, където нашият претендент за министър председател господин Николов взе мандата. Той е лекар по философия на правото стопанската система. Между другото владее три вика, просто го подхвърлям като задявка и в Народното събрание ще бъде нашият кандидат-пример с държавно управление, което ще представим там “.

„ Г-н Николов сподели целите, които са значими пред този кабинет и пред нашата партия. Искам да кажа, че голяма част от тях, знаете, са декларирани като цели на „ Демократична България “, на „ Изправи се! Мутри вън “, даже и някой от тях - на Българска социалистическа партия. В Народното събрание допускаме и се надяваме да получим поддръжка за тези цели. Ще забележим какво ще се случи в Народното събрание, те са свободни партии. Ако припознават тези цели, ще гласоподават за този кабинет. Ако този кабинет мине и стартира да извършва тези цели и в това време някоя политическа мощ, от които ние сме получили поддръжка, от тези на които най-вече държим на поддръжка, не я получаваме, ще приемем, че поддръжката е завършила и тогава, защото властта за нас не е непременно, ще представим опцията някой различен да ръководи “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР