След тригодишно разследване швейцарската прокуратура е прекратила разследването за незаконна

...
След тригодишно разследване швейцарската прокуратура е прекратила разследването за незаконна
Коментари Харесай

Швейцария прекрати дело срещу Хуан Карлос

След тригодишно следствие швейцарската прокуратура е прекратила следствието за противозаконна комисионна, получена от абдикиралия испански крал Хуан Карлос, с цел да улесни търг за създаване на високоскоростна железопътна линия в Саудитска Арабия сред Мека и Медина. Причината е липса на задоволителни доказателства.

Установено е, че починалият саудитски крал Абдула е превел 100 милиона $ по сметка, открита в швейцарската частна банка Мирабо на името на панамска фондация, като бенефициент е Хуан Карлос, заяви основният прокурор на Женева Ив Бертоса.

Не е потвърдена обаче връзката сред тези пари и контракта за градеж на железопътната линия, който беше подписан три години по-късно с испански консорциум.

Испанският кралски двор е отказал коментар по новината, оповестява Ройтерс. Не е открит за коментар Хуан Карлос, който след абдикацията си живее в заточение в Обединените арабски емирства.

Това е единствено един от свадите, поради които Хуан Карлос се отхвърли от престола. В Испания се водят следствия по този и още два случая. През февруари тази година той изплати близо 4,4 милиона евро, с цел да уреди отговорности към испанските данъчни служби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР