След трето разглеждане командосът Ангел Желязков, който на 20 май

...
След трето разглеждане командосът Ангел Желязков, който на 20 май
Коментари Харесай

След трето разглеждане: Командосът Ангел Желязков, убил полицай в Кючука получи оправдателна присъда

След трето разглеждане командосът Ангел Желязков, който на 20 май 2018 година уби служителя на реда Добромир Лазаров в пловдивския квартал " Кючук Париж ", отново получи оправдателна присъда. Решението, че той е почтен по обвиняването в ликвидиране при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, е на Военноапелативния съд в София и към този момент е обжалвано пред Върховен касационен съд.
Прочетете още
“Деянието на Ангел Желязков не е публично рисково, а е общественополезно и правомерно и не обосновава нито наказателна, нито гражданска отговорност за подсъдимия. ”

Това се чете в претекстовете към оправдателната присъда на някогашния командос, съобщи 24 часа.

Как се стигна до убийството?

Люба Алексова живяла няколко години с Ангел Желязков, като бурната им връзка почнала да изстива. Подозренията и ревността от страна на двама предизвикали чести кавги, разногласия и даже раздели. Полицайката няколко пъти слагала завършек на връзките с командоса, като даже се изнесла от общото им жилище и отишла да живее на квартира в Коматево. Преместила се в районното ръководство в Карлово, като там несъмнено привлякла много мъжки погледи. Добромир Лазаров, кой от години бил разведен и имал друга връзка, също не останал апатичен.  

Младата дама не криела проблемите на остарялата си връзка и съумяла да предизвика покровителя у ченгето. Той се увлякъл по Алексова дотам, че прекратил връзката си и споделил с приятеля си, че Люба е любовта на живота му и почнал да възнамерява взаимното им бъдеще. Имал желание даже да й предложи брак.

Плановете му обаче били помрачени, откакто научил, че Люба продължава да се вижда с командоса. Лазаров съумял да намери телефона на Желязков и му звъннал, предупреждавайки го да остави Алексова на мира.

На 20 май Ангел написа няколко известия на Люба, по обяд се виждали и вземат решение да се съберат още веднъж. Това си желание полицайката решила да показа с Добри. Лазаров отпътувал за Пловдив,  за да приказва с Алексова и да вземе решение за бъдещето си.

Седнали в кафе „ Ескада ”, само че още преди да приключат Желязков почнал да й звъни по телефона. Съобщил й, че е доста пийнал и е пред дома й в Коматево. Заявил, че няма да мръдне от там и изискал тя да отиде с колата си и да го закара до дома му в Кючук Париж.  Добромир я предизвестил, че Ангел я манипулира и я обвинил, че тя ще отиде „ да си легне с него ”. Въпреки натякването, Алексова  се качила в беемвето си и потеглила към Коматево. По принцип командоса не употребявал алкохол, само че същият ден изпил няколко напитки.

Вбесен, Добромир почнал на звъни на мобилния телефон на противника си. Поискал незабавно да се видят и „ да се схванат един път вечно като мъже ”. Желязков декларирал, че е пийнал и не желае да се вижда с него. Последвали още няколко позвънявания, в които служителят на реда упорствал командосът да му каже адреса си, с цел да се видят там. В последна сметка военният му го дал, като още веднъж декларирал, че е пийнал и „ не може да се бие с него ”. Добромир потеглил към бул. „ Ал. Стамболийски ”  в Кючук Париж, където бил блока на Ангел. 

Ангел и Люба били пред жилището 10 минути, преди идването на Добри. Още тогава командосът извадил от кората на предната врата на колата 17-сантиметров нож.

В момента в който Лазаров дошъл пред адреса, където са Люба и Ангел, двамата си разменили остри реплики. Добромир замахнал и блъснал пестник в лицето на Ангел. Последният паднал на колене. В същото време дамата се пробвала да ги раздели, само че някой от двамата я блъснал и тя паднала в калта пред блока.

 Желязков замахнал с ножа и няколко пъти намушкал Добромир. Той се хванал за гърдите с думите „ Абе, човек, какво направи?! ”. Отдалечил се на няколко метра, а по-късно тръгнал назад. Ангел видял че кърви, прегърнал го през гърба и се опитал да спре кървенето с ръце. В същото време Алексова се обадила на 112 за помощ. Линейката откарала Добромир в болничното заведение, само че там той умрял без да пристигна в схващане от остра кръвозагуба.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР