След третия си финал на световно първенство, седмото място на

...
След третия си финал на световно първенство, седмото място на
Коментари Харесай

Ивет: Цената е висока, но не казвам, че спирам след Токио

След третия си край на международно състезание, седмото място на 200 метра в Доха и месеци преди най-важното събитие в живота на всеки състезател - Олимпийските игри, Ивет Лалова не се усеща изморена, а сигурна, че има какво още да покаже на света.

" Няма да неистина - цената е висока. Всички знаят, че, с цел да се реализира нещо качествено, освен в спорта, цената е постоянно висока. Жертвите постоянно са огромни. Винаги би трябвало да се избере най-хубавият път. Никога не върша едно и също нещо всяка година. "

" Винаги диря способи нещата да стават все по-добре. Сили ми дава чувството, че знам, че имам още в себе си. Не съм изморена, не желая да завършвам със спорта, усещам се по-добре от всеки път, " узрях " и като жена, и като състезател и това ми оказва помощ извънредно доста на пистата ", разяснява Лалова в предаването " Тази заран ".

На 35 години българката продължава да е в елита на международния спринт. Доказа го и с влизането си във финала на международното състезание в Доха и седмото място в света в жестока конкуренция.

" Звучи много гръмко " исторически ". За мен е доста огромен персонален триумф, защото имам три финала на олимпийски игри, в този момент имам и три на международно състезание. Може би в " последната права " за мен е нещо голямо да реализира още един край, тъй като към този момент разрушавам някакви предубеждения и в действителност се веселя, че нещата се трансформират, тъй като задачата на моите финали и участия се трансформира. "

" Работя целогодишно, с цел да бъда измежду най-бързите дами на света, тъй като това е нещо непостоянно, което би трябвало всяка година отначало да се потвърждава. Изключително мъчно е. Когато се съберат няколко години поред с такова наличие в международния спринт, значи нещо огромно за нашия спорт въобще. Щастлива съм, че мога да го върша ", споделя Лалова.

Тя изцяло осъзнава и ролята си на кумир и наставник на младите, а посланията на почитателите я зареждат за нови триумфи. 

" Осъзнавам го и се веселя доста, че е по този начин. Аз също съм доста стимулирана от всички тези хора, от младите, от децата, които идват в спорта. Надявам се повече деца да идват да спортуват, когато виждат спортисти като мен, с които се гордеят. "

" Вчера прочетох в обществените мрежи обръщение от една блага жена, която споделя: " Ивет, за нас няма значение кое международно състезание ти е, коя Олимпиада, на кое място си, за нас ти си златна медалистка. " Именно тези послания в действителност значат ужасно доста за мен, тъй като дават една голяма премия на труда ми ", сподели Ивет. Контузиите също приема умерено и като част от кариерата.

" Травмите са неизбежна част от пътя на всеки състезател. Борим се съвсем непрекъснато с контузии. Моят треньор обича да споделя, че положителното съревнование не е това, на което ти се получат нещата, а това, на което имаш минимум контузии и направиш минимум неточности. "

" В моменти под огромно напрежение, каквито са едни огромни шампионати, се бяга мъчно, не е като на подготовка, когато си освободен душевен. Никога не съм имала гръмки цели. Счупването на бедрената кост, с което станах известна преди години... "

" Целта да се върна на едно високо равнище беше моята мотивация. Никога не съм си поставяла за цел да тичам до 35, до 40 години. От години споделям, че ходя с толкоз доста любов напред и ще стигна, докъдето ми е писано ", съобщи Ивет, за която Олимпийските игри в Токио през 2020 година ще бъдат петите в кариерата ѝ.

" В спорта, сега, в който отмине една огромна цел, ти се губиш, в случай че нямаш идната подготвена. Буквално за един ден трябваше да се пренастроя и към този момент да виждам към олимпийските игри в Токио, с цел да не пожертвам да изпадна в една меланхолия след международното състезание, тъй като то завърши. "

" Наистина е мъчно, когато цяла година се будиш с една и съща мисъл, а в един миг това нещо е завършило и нямаш повече късмет ", съобщи тя и добави:

" След Токио слагам разнообразни цели, тъй като не съм казвала дали това ще е край, или не. Нека първо мине Токио, цялата подготовка, остават единствено 10 месеца дотогава. Наистина ще бъде доста вълнуващо и доста забавно. "

" Мисля за момента, в който завършвам със спорта. Всеки би трябвало да мисли за този миг. Не може да се заблуждаваме. Спортът не е кариера, която може да завърши в пенсионна възраст. Мисля и аз за края, само че не съм сигурна дали той ще бъде след Токио. Подготвена съм за него и предпочитам нови и хубави неща, които да ме стимулират и да ме карат да се вълнувам отвън спорта ", съобщи Лалова. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР