След това захлаждане и студено време ни чака затопляне. Тази

...
След това захлаждане и студено време ни чака затопляне. Тази
Коментари Харесай

Седмицата започна студено, но жегите идват скоро на две вълни

След това захлаждане и студено време ни чака стопляне. Тази заран и през вчерашния ден на Мусала е било към 0 градуса, тъй че това захлаждане се отрази. Това съобщи синоптикът на Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева в ефира на bTV.

" Почти всички в България усетиха студения фронт и захлаждането. След рухването на температурите в този момент ни чака едно стопляне и по-сух интервал ", разяснява още тя.

"Температурите и през днешния ден ще останат по-ниски от естествените, само че от сряда-четвъртък се чака стопляне в цялата страна. На морето туристите не би трябвало да се тормозят за идващите 10 дни.

По Черноморието чакаме температури сред 28 и 32 градуса. Като цяло месец юли беше естествен. Беше обикновено топло и преваляванията също бяха естествени. Нямаше нищо необичайно. На някои места имаше малко повече превалявания, на други места съвсем не валя, което е изцяло обикновено за лятото ", разкри Стойчева.

"В Западна Европа също се успокоиха нещата и там към този момент също няма горещини. При нас в идващите дни ще има стопляне. Не мога да се наемам с апокалиптични прогнози за световно стопляне. Промени в климата постоянно е имало и това е част от характерностите му ", показа синоптичката.

Горещо се обрисува да бъде след средата на тази седмица, изключително в четвъртък и петък, когато тук-там ще забележим температури и над 36, 37 градуса.

В края на идната седмица и към 15-ти август ще има краткотрайни утежнявания, ще превали и прегърми, само че през по-голямата част от интервала времето ще бъде относително устойчиво, най-вече изсъхнало и в обособени дни - топло и горещо.

Втора гореща вълна ще има към средата на август, синоптичните модели демонстрират планирани температури тук-там в Северна България и Тракия до 40-41 градуса. Все отново има много време, ще забележим дали ще стане по този начин.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР