След сватбата любовта ни отново се възпламениРазликата в годините никога

...
След сватбата любовта ни отново се възпламениРазликата в годините никога
Коментари Харесай

Коцето Калки и съпругата му Мартина Табакова: Не проспахме първата брачна нощ!

След сватбата любовта ни още веднъж се възпламени


Разликата в годините в никакъв случай не ни е тормозила


Детенцето ни е най-голямото ни благополучие

 56-3  56-2  56-1  56-4  56-5  56-6  56-7
– Оженихте се единствено преди два месеца на остров “Света Анастасия ”. Промени ли се нещо в връзките ви след церемонията и ще има ли сватбено странствуване?
– Мартина: Да, смяната след сватбата беше, че нещата сред нас разцъфтяха с нова мощ и любовта ни още веднъж се възпламени. Сватбеното странствуване към момента следва и ще бъде през ноември във Венеция и е съчетано с мой концерт там. Иначе ми се желае да имаме късмет да отидем и на по-екзотични места като Тайланд и Индия.
– Калки: Познаваме се към този момент 10 години, живеем дружно от няколко години и нашият взаимен живот е към този момент открит, по тази причина не са се трансформирали чак толкоз доста неща.

– Днес считат сключването на брак за условност, за какво се решихте?
– М.: Преди време и аз разсъждавах по този начин, само че в този момент към този момент имаме дете и да създадем женитба ми изглеждаше най-нормалното нещо, а и Теди доста искаше такова събитие да се случи. За всяка жена това си е съществено преживяване и за мен беше нещо извънредно скъпо!
– К.: Да, в действителност доста хора към този момент смятат това за условност и значително е по този начин, само че всяка жена мечтае да мине под венчило и да се види в бяло. Това беше фантазия и на Мартина и взехме решение да я изпълним, като създадем едно сантиментално събитие, което да ни остави мемоари освен на нас, само че и на Теди, който беше основен шафер.

– Как решихте с изключение на в живота да станете дует и на сцената и какви нови общи планове подготвяте?
– М.: Аз съм пианист, а той е артист и нещата се получиха напълно естествено, като към този момент имаме взаимен албум с най-популярните любовни дуети – “Great Lоve Duets ” и следва скоро да му създадем промоция.
– К.: В албума са включени 10 световноизвестни дуета в наше осъществяване, огромна част от които са от филми, като “Брилянтин ”, “Криминале ”, “Мръсни танци ” и други. Идеята за този диск ни пристигна непринудено, тъй като постоянно ни се постановяваше да пеем дружно и даже преди време ни желаеха да заминем за по-дълго време в чужбина, където да изпълняваме повече дуетни неща. Тогава нямахме опция да приемем този ангажимент, само че тази концепция – да създадем повече общи неща ни се запечата и към този момент я реализирахме. Сега следва и радио премиера на новата ни ария с Марти “Къде отива любовта? ”

– Запознанството ви е било доста трагично. Кога усетихте, че този човек ще стане специфичен в живота ви?
– К.: Може би аз не го усетих тъкмо незабавно, а малко по-късно – след два месеца, като тя ми се обади по телефона и ми сподели – Нещо се случи с мен, аз се влюбих в теб! Отношенията ни обаче се развиха последователно, а не внезапно.
– М.: Може би самото запознанство, бидейки толкоз трагично, ми сподели, че нещо съществено ще промени нашите светове и живота ни, като по този начин и стана. Тази преживелица ми подсказа, че нещо значимо следва.

– Кое е най-романтичното нещо, което сте правили един за различен?
– К.: Мисля, че тази женитба беше най-романтичното нещо, което съм правил за нея – виж какви хубави пръстени имаме. Другият сантиментален жест е, че и подарих острова – имам поради една торта под формата на остров “Света Анастасия ”, на който се организира церемонията. Като цяло беше много прочувствено, тъй като с изключение на всичко друго, ние изнесохме и трогателен концерт, в наличието на най-близките ни другари – беше прелестен ден и прелестна нощ!
– М.: Коцето беше основател да създадем този концерт и всичко беше извънредно сантиментално поднесено – женитба с концерт и албум. Прекрасен подарък от негова страна. Стараем се и в всекидневието да си сервира изненади един към различен – дребни духовни изненади и към момента преоткриваме доста нови неща.

– А кой е най-хубавият подарък, който сте си правили?
– М.: Не е един. Особено при започване на връзката ни, вардя всичко, което ми е поднасял, за мен всичко от него е скъпо. ( Показва картина, нарисувана от Коцето – забавно лице с огромни, изразителни очи –б.а.). Той я сътвори по време на Богородичните пости и концепцията му беше да изобрази Богородица, която страда за сина си, като като че ли в нея съумя да вплете и мои черти и се получи все едно е отдадена на мен, по този начин го усещам.
– К.: За мен Теди е най-хубавият подарък от нея, тя извърши тази фантазия на живота ми – да имам детенце и това беше и продължава да бъде най-голямото ни благополучие.

– Синът ви към този момент е първи клас в Музикалното учебно заведение. Как ви промени неговата поява и кои ваши качества е взел?
– М.: Направи ни по-мъдри, по-мислещи и по-отговорни. Иначе е взел от нас доста – инатът, упоритостите и гениите. Теди има доста креативен пристрастености, обича да рисува, върви на хип-хоп, на спортни танци и на уроци по актьорско майсторство. Надявам се да е мощен и да развива своите качества.
– К.: Теди ни промени с това, че като има дете и човек влиза в един режим, напълно съгласуван с него – само турнетата с театъра не мога да ги съобразя с него. Ето, в този момент се върнахме от Братислава със “Секс, опиати и рокендрол ”, преди този момент бяхме в Щатите и Канада, а предходната година в Австралия и Нова Зеландия…

– Планирате ли още деца?
– М.: Ако питаш него би желал да имаме цяла тайфа деца, само че за жалост ще би трябвало да се ограничим с по-малък брой, само че каквото е писано. Аз персонално желая най-много още две.
– К.: За мое страдание Мартина не мисли като мен във връзка с броя и все споделя, че още има време за нови попълнения и че би трябвало да развива кариерата си на типичен музикант. Годините обаче си летят много-много бързо, изключително за дамите и те не усещат какъв брой мъчно става след време едно семейство да се снабди с дете. Биологичният часовник е нещо доста изключително и би трябвало да се съобразяваме с него и то може би повече, в сравнение с с кариерите си.

– Разликата в годините в миналото тормозила ли ви е?
– М.: Никога не ме е тормозила, макар че като се запознахме, аз бях на 20 години и връзката ни имаше бурни обрати, само че считам, че съм на вярното място, с верния човек и в вярното време. Родителите ми първоначално гледаха на връзките ни по различен метод, само че ние сме задоволително огромни да преценяме сами за себе си кое е най-хубавото за нас.
– К.: Не, тази разлика не ни е тормозила най-малко до момента и се надявам, че ни престоят още доста години, в които няма да ни тормози.

– Спазвате ли здравословен режим?
– К.: Здравословният режим при нас е, че още като станем заран и си вършим загряващи извършения. Също по този начин, за мен едно от най-важните неща за здравето е водата и ние се стремим да си наливаме и пием хубава вода, като редуваме от разнообразни източници. Над Бояна да вземем за пример има едно прелестно изворче, където се смята, че има магнитна вода, която е доста потребна за здравето. Относно храните – това, което ми се коства неповторимо и извънредно потребно за България е киселото мляко. Още при започване на предишния век у нас идват съветски учени да изследват за какво има толкоз доста дълголетници в страната ни и се открива, че е заради лактобацилус булгарикус. Въпросът е да си намираме в действителност качествено мляко. Ние си купуваме и сирене от село, където е същинско, тъй като у нас е малко мъчно човек да си набира качествени храни, в случай че не живее отвън София и няма градинка.
– М.: Аз не съблюдавам необикновен режим на хранене и за разлика от Коцето си разрешавам да хапвам месо, тъй като не мога да се откажа от него.

– Кой готви по-често у вас и кои храни ви работят като афродизиак?
– К.: И двамата готвим, с Марти сме си поделили домакинските отговорности, само че аз мисля, че по принцип мъжете имат по-добър нюх към готвенето в някои неща, или може би в моето семейство е по този начин, че по мъжка линия се предават кулинарните умения. Смее се. А афродизиак съгласно мен е виното, аз обичам хубавото домашно вино. Имам пациенти, които ми носят същинско домашно вино, това по магазините няма нищо общо с гроздето.
– Много известни персони признават, че са проспали първата си брачна нощ от отмалялост, при вас по какъв начин беше?
– М.: Не, Слава Богу не я проспахме. Бяхме доста изморени, само че въпреки всичко това е първата брачна нощ.
– К.: И при нас имаше заплаха това да се случи, тъй като подготовката за събитието и концерта ни лиши толкоз сила, само че в последна сметка взехме решение, че няма да проспим първата си брачна нощ. Слава Богу, на идващия ден имаше опция да останем сами на острова, откакто всички си потеглиха и за нас нощта прерасна в ден…

– Кога за последно се скарахте и на кои тематики спорите?
– К.: Непрекъснато спорим и се караме на всевъзможни тематики, само че най-често музикални, несъмнено. Абсолютно за всичко спорим, тъй като има нещо твърдоглаво в нея за жалост и не обича да слуша по-големите, като мен. И двамата сме Стрелци, само че по-скоро в нея има нещо и от Овен, тъй като обича да се постанова понякога, най-много за креативен неща,.

– Най-трудният миг във връзката ви?
– К.: Това беше интервала откакто се роди Теди, тъй като тогава още бях с Жози (бившата брачна половинка на Калки –б.а.) и имаше един интервал от към две години, в които се люшках, до момента в който ми изкристализира какво да направя и по какъв начин да се случат нещата. За мен беше доста трудно, пък и за нея, просто за всички, които бяха въвлечени в цялата обстановка. Това беше най-трудният ни интервал и тогава за едно лято даже се бяхме разделили, имаше нещо като полураздяла, тъй като тя като че ли към този момент не вярваше, че ще станем семейство. Наистина беше доста тежък интервал и аз направих стъпката още веднъж да сме дружно.

– Калки, ти игра Христос в мюзикъла “Иисус Христос Суперзвезда ”. Промени ли се животът ти по-късно?
– К.: Всъщност животът ми се промени доста преди този момент, тъй като моята връзка с Иисус е вътрешна и тя датира още от времето, когато бях на 20 години и тогава по лична воля одобрих кръщението. Така че ролята ми в този мюзикъл беше една моя сбъдната фантазия по укрепването на връзката ми с Бог и постоянно съм усещал неговата протекция. Слава Богу и други театри не престават да вършат този театър, като в този момент през април и Старозагорската опера е решила да показа “Иисус Христос Суперзвезда ”. Директорът на операта – Огнян Драганов, дружно с режисьора проф. Светозар Донев ме поканиха още веднъж да вляза в тази роля. В този театър за първи път ще взе участие и Мартина, която поканиха за ролята на Мария-Магдалена, което за нея е огромно благополучие.

– Случват ли се чудеса в живота ви и вярвате ли в ангели?
– К.: Вярвам, че има духовни водачи, които бихме могли да назовем и ангели, това са свръхестествени същества, които витаят към нас и са подготвени да ни оказват помощ и направляват в нашия път – било то посредством въздействия върху мислите и възприятията ни, или ориентиране в дадени обстановки. При мен е имало такива сериозни обстановки, да вземем за пример през 96-та година, когато бях на огромно яхтено странствуване с яхтата “Фронтлайн ” и преживяхме доста тежка тридневна стихия в Йонийско море. Тогава яхтата толкоз се изпотроши, че не знам по какъв начин успяхме да доплаваме до Малта, само че очевидно в такива моменти има сили, които ни оказват помощ. Спомням си, че тъкмо преди пътешествието пристигна един капитан, който беше началник на ДИК Варна и ми подари икона на Свети Никола и аз непрестанно имах чувството, че тази икона ни пази, а и Свети Никола е настойник на моряците.

– Любима мисъл?
– М: “Колкото повече, толкоз повече! ” (Мечо Пух)
– К: “Талантът е шанс. Важното нещо в живота е куражът. ” (Уди Алън)

Нашите посетители


Популярният реализатор Костадин Георгиев-Калки се ожени за надарената пианистка Мартина Табакова на 26 август тази година като двамата направиха стилно празненство на остров “Света Анастасия ”. Запознанството им преди близо 10 години обаче напълно не е сантиментално. Калки я вижда за първи път в болничното заведение – цялата в бинтове, откакто я блъска кола. Инцидентът става, до момента в който тя пресича пешеходната пътека към бензиностанцията, където с Калки имат работна среща за негова музикална стратегия, за която той набира екип. След конфликта с колата, Мартина се прекатурва няколко пъти и пада на главата си, като по знамение остава без съществени контузии. Певецът, който е и практикуващ стоматолог, признава с възприятие за комизъм, че той като доктор изпитал потребност да се погрижи за нея, когато я видял в такова положение. Тя самата също не крие, че съвсем незабавно се влюбила в привлекателния реализатор. Двамата имат и един наследник, който към този момент потегли по техните стъпки и е първокласник в Музикалното учебно заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР