След студения атмосферен фронт, който премина над България, очакваме повишение

...
След студения атмосферен фронт, който премина над България, очакваме повишение
Коментари Харесай

Какво време предстои

След студения атмосферен фронт, който мина над България, чакаме покачване на температурите. Топъл въздух, приближаващ от Средиземно море, ще обхване Балканите и ще увеличи температурите - те ще са над 30 градуса. В сряда, четвъртък и петък температурите ще доближават до 33-34 градуса ", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на  " България заран ".  

По думите ѝ през днешния ден ни чака слънчево време в западните региони, на изток ще има повече облаци и слаби превалявания на юг от Бургас. 

" Следобед преваляванията ще се реалокират по северното крайбрежие, само че те ще бъдат слаби. В останалата част от страната превалявания не се чакат. Днес е разгласен жълт код за мощен вятър в 12 области - Видин, Ловеч, Плевен, Монтана, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пловдив, Пазарджик, Русе, Търговище и Враца ", добави Янкова.

Тя заяви, че поривите напразно може да доближат до 50-60 км/ч в по-високите елементи в планините, а в страната до 20-30 км/ч.

" Вятърът до на следващия ден се чака да отслабне. Във вторник и сряда времето ще остане хладно с раздрана облачност, само че превалявания не се чакат ", уточни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

" Времето в първия образователен ден ще бъде слънчево в цялата страна с температури над 30 градуса. Все още е уместно за море, макар че е по-хладно по нашето Черноморие за месец септември. С това покачване на температурите ще бъде уместно за плаж ", сподели още Янкова. 

И приключи, че през уикенда няма да е уместно за разходка нито в планините, нито в страната, тъй като от северозапад ще нахлуе по-студен въздух, който ще намали температурите. 

" В събота и неделя преваляванията ще бъдат по-интензивни. Има възможност за гръмотевични стихии ", добави тя.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР