След срещата си с превозвачите министър-председателят за пореден път доказа,

...
След срещата си с превозвачите министър-председателят за пореден път доказа,
Коментари Харесай

Свиленски: Борисов ще излъже превозвачите, за да си купи спокойствие до местните избори

След срещата си с превозвачите министър-председателят за следващ път потвърди, че не може да ръководи страната и че няма никаква визия за който и да е бранш - даже за 6 месеца напред. Това съобщи зам.-председателят на транспортната комисия и зам.- ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Той разяснява, че ръководещите са посочили непросветеност при установяване на плануваните периоди, в които тол системата може да бъде въведена в България. Свиленски означи, че от Българска социалистическа партия още предходната година са предизвестили за предстоящ законодателен неуспех и са предложили промени в нормативната уредба за нейния сполучлив старт.
Необяснимо за какво всички оферти идваха от народни представители от ГЕРБ, а държавното управление стоеше и гледаше безучастно бъдещия неуспех, добави Свиленски. По думите му гафът с електронните винетки при започване на годината и оставките на шефовете на Министерство на регионалното развитие и АПИ са посочили, че още с възлагането на тол системата през втория кабинет на Борисов, тя е имала значителен кусур и се е управлявала от хора, които не схващат защо става дума.
Очаквам Борисов да се отметне от оповестеното понижаване на таксите, дадено на превозвачите. Той за следващ път ще ги излъже, с цел да си купи успокоение до локалните избори, изрази мнение социалистът. Той акцентира, че Българска социалистическа партия поддържат Декларацията на превозвачите. Свиленски напомни предложенията на Българска социалистическа партия, а точно: основаването на държавно дружество за тол системата със експерти и въвеждането ѝ единствено върху автомагистрали и първокласни пътища с цени, съобразени с минималния вид, препоръчан от Световната банка, а автобусният превоз да продължи да бъде таксуван посредством сегашната винетна система.
От Българска социалистическа партия ще следим прецизно за съблюдаване на периодите по контракта за създаване на системата, както и сумите, които ще бъдат платени за нейното въвещане в употреба, заключи Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР