След Созопол премиерът пристигна в Резово, където заедно с председателя

...
След Созопол премиерът пристигна в Резово, където заедно с председателя
Коментари Харесай

Борисов и Вебер инспектират охраната на българо-турската граница

След Созопол министър председателят дойде в Резово, където дружно с ръководителя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектират защитата на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите региони във връзка с мигрантския напън към страната ни. В огледа взе участие и вътрешния министър Валентин Радев.

"Страната ви е модел за подражателство, по тази причина че може да има сполучлив граничен надзор. България би трябвало неотложно да бъде призната в Шенген и предлагам на всеки, който е съперник на това, да пристигна и да види какво е направила страната ви ", сподели Вебер.

Той уточни България като страна за образец с невероятна воля да пресече незаконния мигрантски поток, който идва от Турция, от Близкия Изток към страните от Европейски Съюз. той настоя България неотложно да бъде призната в Шенген.

Борисов изясни, че за разлика от доста други страни, България си направи оборудването, купи си кораби, увеличи до допустимо най-хубава степен квалификацията на своите моряци. Морската ни граница през тази година има нулев миграционен поток.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР