След слънчевите дни, плажовете и морските ваканции, скоро ще настъпи

...
След слънчевите дни, плажовете и морските ваканции, скоро ще настъпи
Коментари Харесай

Ето докъде можем да пътуваме със самолет през октомври за под 30 евро в двете посоки

След слънчевите дни, плажовете и морските ваканции, скоро ще настъпи и астрономическата есен. Докъде можем да летим преференциално през октомври и кои забележителности не би трябвало да пропущаме, описват специалистите в самолетните пътувания онлайн туристическа организация eSky.

Атина

Атина е единствено на един час път със аероплан, а градът е изпълнен с доста просвета, история, легенди и митове. Партенонът на Акропола, Площад Синтагма, Квартал Плака, Хълмът Ликавитос, Храмът на Зевс, Древната агора са единствено част от местата, които наложително би трябвало да посетите. През месец октомври времето сигурно ще е по-топло и меко, в сравнение с в България, а цените на двупосочните самолетни билети стартират от 20 евро.

Милано

Освен фешън столица, Милано има какво да покаже и на феновете на историята и архитектурата. Преди да започнете обиколката си по магазини, бутици и търговски центрове, отдайте справедливо внимание на Катедралата Дуомо, която е емблема на града, най-известната опера в света „ Ла Скала “ и на миланските канали. Самолетните билети в двете направления и тук стартират от 20 евро.

Венеция

Венеция е от местата, които човек би трябвало да види най-малко един път в живота си, а в този момент можете да закупите двупосочни билети още веднъж от 20 евро. Този баснословен град крие неповторима атмосфера и дух, които не могат да се опишат с думи. Разбира се, там ви чака площадът Свети Марко, Дворецът на дожите, Мостът на въздишките и несъмнено, гондолиерите, които ще ви приканват на една прелестна разходка по Канале Гранде. Ако имате повече време се разходете и до Мурано и Бурано – струва си.

Брюксел

Ако решите да се разноските до Брюксел и купите билетите си в този момент, отиване и връщане ще ви коства към 24 евро. Освен европейския парламент, с който постоянно асоциираме града, Брюксел има още доста забавни места, с които да се гордее – централният площад Гранд Плас, Манекен Пис, Мини Европа, Кралският замък, ботаническата градина и други.

Рим

Рим също е в листата със наложителните градове за посещаване, а когато цените на билетите стартират от 28 евро, това е напълно допустимо и налично. В античната столица на Италия можете да разгледате Колизеума, Пантеонът, площад Навона, Фонтанът ди Треви, Ватикана Римският конгрес. Разбира се, не пропускайте да опитате вкусната италианска кухня – пица, паста и локалното gelato.

Братислава

Бургазлии пък могат да летят преференциално до Братислава, най-малката от четирите европейски столици по крайбрежията на Дунав, на цени от 17 евро в двете посоки. Старият град, Замъкът и мостът “Словашко национално въстание ”, прочут повече като мостът с летящата паница, са измежду обектите, които заслужават внимание. А в случай че разгледате бързо Братислава и имате още време, то Виена е единствено на час разстояние. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР