След силния юли, в който се наблюдаваше отскок, тласнал Биткойн

...
След силния юли, в който се наблюдаваше отскок, тласнал Биткойн
Коментари Харесай

Защо цените на криптовалутите падат днес?

След мощния юли, в който се наблюдаваше отскок, тласнал Биткойн до $70,000, в края на месеца крипто пазарът пое внезапно надолу.

Данните на CoinMarketCap демонстрират, че общата пазарна капитализация на всички криптовалути се е намалила с близо 5.46% до $2.26 трилиона. Този спад значително се дължи на слабата стопанска система на Съединени американски щати и неотдавнашните решения на Федералния запас.

Преглед на пазарното показване

и множеството криптовалути претърпяха обилни загуби. Свиването на цената на BTC се отрази отрицателно на водещите алткойни, като претърпя внезапен срив от близо 11%. Етериум и също означиха обилни загуби, като спаднаха със надлежно от 6% и 10%.

BTC също претърпя внезапен спад от 5.25% през последните 24 часа до под $63,000.

Въздействие на Федералния запас

Един от главните фактори, който стои зад неотдавнашния спад на цените на криптовалутите, може да е решението на Федералния запас да. Въпреки че ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл загатна за евентуално понижаване на лихвите през септември, решението беше признато отрицателно от пазара, изключително от крипто вложителите. Тази неустановеност способства за спада както на крипто, по този начин и на фондовите пазари.

Срив на фондовия пазар

Пазарът на акции също реагира отрицателно на последните стопански данни. В четвъртък показателят Dow Jones Industrial Average се намали с 480 пункта (1.2%), S&P 500 загуби 0.9%, Nasdaq Composite се намали с 1.3%, а показателят Russell 2000 спадна с близо 3%. Тези спадове бяха провокирани от опасенията за допустима криза, което обърна инерцията от началото на седмицата. Единствените браншове, които съумяха да се задържат на повърхността, са недвижимите парцели и комуналните услуги.

Икономически индикатори

Няколко основни стопански индикатора породиха опасения за положението на американската стопанска система:

  • Първоначални молби за помощи при безработица : Миналата седмица те набъбнаха до 249,000, което е повече от плануваните 235,000, и означиха най-високото си равнище от август 2023 година насам.
  • Индекс ISM за производството : Индексът ISM доближи 46.8%, което демонстрира стесняване на стопанската система и не дава отговор на упованията.
  • Доходност на 10-годишните съкровищни облигации : Доходността мина под 4% за първи път от февруари насам.

Тези индикатори сочат изстудяване на стопанската система, което ускорява опасенията за идна криза.

Перспективи на анализаторите

Някои анализатори преглеждат неотдавнашния ход на Федералния запас като липса на ангажираност, изключително когато инфлацията се охлажда. Пауъл акцентира на това, че разчита на икономическите данни, изключително на инфлацията, с цел да дефинира бъдещите понижения на лихвените проценти. От юли 2023 година лихвените проценти са постоянни на ниво от 5.5%, като мнозина в обичайния финансов бранш чакат евентуално намаляване на лихвите през септември.

Крис Рупки, основен икономист в FWDBONDS, разяснява,

Заключение

Слабите стопански данни, съчетани с решението на Федералния запас да резервира високите лихвени проценти, породиха страхове от криза и способстваха за неотдавнашния спад на цените на криптовалутите. Докато вложителите се ориентират в този нерешителен пейзаж, капацитетът за бъдещо понижаване на лихвите през септември остава основен фактор, който би трябвало да се следи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР