AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват

...
AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват
Коментари Харесай

Развитието на изкуствения интелект: Заплаха или технологичен напредък?

AI моделите се развиват бързо, като главните разработчици доста усъвършенстват способността им да обработват комплицирани поръчки и да оферират по-прецизни реакции.

Този прогрес бе емфатичен от OpenAI в известие от 12 септември за техния нов модел “ “, част от серията o1, който е предопределен да даде опция на изкуствения разсъдък да подхожда към проблемите по-близко до човешкия отговор – усъвършенствайки мисленето си, пробвайки разнообразни тактики и разпознавайки грешките.

Въпреки че AI не господства в международен мащаб, скоростта на неговото развиване провокира угриженост измежду законодателите по отношение на контрола на технологията и използването на ограничения за сигурност. По-конкретно Калифорния е дейна в приемането на законодателство, обвързвано с изкуствения разсъдък, като да вземем за пример Законопроект 1836 на Асамблеята, който не разрешава неразрешените реплики на умряли персони, генерирани от изкуствен интелект, без единодушието на изпълнителите, защитавайки техните права.

Един по-спорен законопроект, Сенатски законопроект (SB)-1047 , или “ “, може да окаже доста влияние върху огромни разработчици като OpenAI, Гугъл и Microsoft. Ако бъде признат, той ще изисква от разработчиците да включат функционалности за сигурност, като да вземем за пример благоприятни условия за изключване, протоколи за сигурност, одити от трети страни и отчети за сходство с условията, които се показват на основния прокурор на щата.

Много представители на индустриятa, в това число по-малки разработчици, настояват, че законопроектът може да потисне нововъведенията. Дина Бликщайн, сътрудник в Haynes Boone, изясни, че въпреки законопроектът да има за цел да предотврати AI произшествия, той може да наложи несъразмерни бюрократични условия, изключително на по-малките разработчици, които може да нямат ресурсите да изпълнят строгите условия.

Понастоящем в Съединени американски щати няма федерална законова рамка за AI, макар че щати като Калифорния и Колорадо стартират да ползват свои лични правила. Докато огромните компании може да са в положение да се оправят с условията, по-малките разработчици може да бъдат принудени да се реалокират в щати с по-малко регулации.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР