След седем години ще видите един милион електрически коли TOGG

...
След седем години ще видите един милион електрически коли TOGG
Коментари Харесай

Турция планира да произведе около милион електрически коли TOGG за седем години

„ След седем години ще видите един милион електрически коли TOGG по пътищата “, сподели Ердоган в изявление за локални публицисти.

Според него в този момент търсенето на електрически коли е доста. Ердоган не изключи, че ще организира среща с представители на държавните банки, с цел да разиска въпроса за даване на жители на специфични заеми за закупуване на TOGG.

Ердоган и брачната половинка му Емине станаха първите притежатели на първия създаден в Турция електромобил TOGG при започване на април. Президентите на Азербайджан Илхам Алиев и на Узбекистан Шавкат Мирзийоев също получиха електрически автомобили като подарък от Ердоган.

През октомври се състоя формалната гала по откриването на завода за произвеждане на първия всеобщ електромобил TOGG, създаден в Турция. Моделът ще се създава в две версии - седан и джип.

Най-евтиният модел с батерия от 160 киловата, кадърен да измине 314 километра с едно зареждане, ще коства 953 хиляди лири (повече от 50 хиляди долара), като първите доставки са планувани...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР