След руската инвазия цените на електричеството и на синьото гориво

...
След руската инвазия цените на електричеството и на синьото гориво
Коментари Харесай

Енергийната криза: Мерки срещу покачващите се цени на електричеството и газа

След съветската инвазия цените на електричеството и на синьото гориво из цяла Европа доближават рекордни равнища. За разлика от Германия, която се разгласи против налагането на таван на цените, в Чехия утвърдиха сходна мярка. В Испания краткотрайно понижават ДДС-то за доставката на природния газ.

След като чешкият парламент утвърди налагането на таван върху цените на електричеството и газа за семействата и за дребните бизнеси, президентът Милош Земан би трябвало да подпише закона, с цел да влезе в действие - стъпка, която се смята за чиста условност.

Разликата сред пазарната и контролираната цена ще бъде възобновена на доставчиците от страната, като за задачата са планувани над 4 милиарда евро.

След съветската инвазия цените на електричеството и на синьото гориво из цяла Европа доближават рекордни равнища. 

Италия, не е изключение. Домакинствата и бизнесите усещат следствията.

 
Реших да изложа този обесен манекен на витрината, откакто дойде сметката, сметка за към 2500 евро. Самата аз се почувствах като обесена и взех решение да окача този манекен и да го изложа на витрината,  тъй като трябваше да подвигна и цените на кафето. Направих го, с цел да може хората да схванат за какво го върша, тъй като имаше недоволства от вида на “кафето е с 10 цента по-скъпо. 
Лора Рамони, притежател на заведение 

От идващия месец в Испания краткотрайно понижават ДДС-то за доставката на природния газ от 21 на 5 %. Мярката остава в действие до 31-и декември, като при нужда може да бъде удължена. Целта е доста редуциране на разноските през зимния сезон. Според предварителните сметки - ще могат да бъдат спестявани по 12 евро дневно, а за клиентите на свободния пазар и до 26 евро на ден. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР