След решението за отхвърляне на жалбата на Новак Джокович за

...
След решението за отхвърляне на жалбата на Новак Джокович за
Коментари Харесай

Сръбският президент: Това беше лов на вещици

След решението за отменяне на жалбата на Новак Джокович за възобновяване на визата му и квалифицираното депортиране на сръбския тенисист от Австралия, последваха и голям брой реакции.

 

" Решението за анулация на визата му бе взета от съображения за здраве, сигурност и добър ред, на съображение, че това е в публичен интерес - сподели министър председателят Скот Морисън. - Приветствам решението да запазим границите си здрави и да пазим австралийците в сигурност. Както споделих в петък, австралийците направиха доста жертви по време на тази пандемия и с право чакат резултатът от тези жертви да бъде предпазен. Благодаря на съда за неговото внимание към тези въпроси. Сега е време да продължим с Australian Open и да се върнем към тениса ".

А министърът по имиграцията Алекс Хоук , който анулира визата на Джокович означи в публично изказване:

" Приветствам днешното единомислещо решение на цялостния федерален съд на Австралия, потвърждаващо решението ми да упражня пълномощията си според Закона за миграцията за отменяне на визата на господин Новак Джокович в публичен интерес. Силните политики на Австралия за отбрана на границите, ни опазиха по време на пандемията, което докара до една от най-ниските равнища на смъртност, най-силните стопански възобновявания и най-високите равнища на имунизация в света. "

Най-силната отрицателна реакция по отношение на решението, разбираемо, пристигна от Сърбия.

" Опитът за ликвидиране на най-хубавия състезател в света завърши, 50 патрона в гърдите на Новак. Все отново той поддържа един млад състезател на 17. Това е Ноле - човек и брат. Ще се забележим в Париж ", сподели бащата Сърджан Джокович.

А президентът на Сърбия Александър Вучич , откакто гласоподава на референдума за смяна на конституцията, сподели, че целият развой е приличал на лов на вещици.

" Току що говорихме с него. Нямаме самообладание да го забележим в Сърбия ", добави Вучич.

Новак Джокович получи поддръжка от френската тенисистка Ализе Корне, която написа в " Туитър ": " Зная прекомерно малко, с цел да преценява обстановката. Това, което зная е, че Новак постоянно е бил първият, който е защитавал играчите. Но никой в този момент не застана зад него. Бъди мощен! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР