След Решение на Върховния касационен съд влезе в сила присъда,

...
След Решение на Върховния касационен съд влезе в сила присъда,
Коментари Харесай

Приведена в изпълнение е осъдителна присъда спрямо бящата, умъртвил новородената си дъщеря в с. Игнатово

След Решение на Върховния касационен съд влезе в действие присъда, с която В.Ангелов е приет за отговорен за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, прочие 4, т.4, прочие 2, т.5 и т. 9, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Осъденият Ангелов (на 34 години) от 2009 година живеел на брачен начала със С. Ц. в началото в с. Долни Цибър, а по-късно в с. Игнатово, област Монтана. От съжителството имали две деца – на 7 и 4 години. През пролетта на 2015 година дамата схванала, че е бременна. С мъжа си решили на никого да не споделят този факт, като измененията във външния ѝ тип обяснявали на околните с бъбречни проблеми.

Вечерта на 22.07.2015 година Ангелов се прибрал в къщи и заварил жена му да ражда. Бебето се родило живо, плачещо и мърдащо крайниците си. Бащата изхвърлил пъпната шнур, след което изнесъл новороденото момиченце в двора. Там го увил в дреха и го притиснал в региона на шията, след което усетил, че то спряло да се движи. Тогава В.Ангелов отишъл до външната тоалетна и го изхвърлил в нея.

Когато се върнал в къщата наказаният заварил жена си да лежи на пода в неконтактно положение. Той я залял с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил здравна помощ на телефон за незабавни случаи 112. С.Ц. била призната в МБАЛ – Лом, където след извършени реанимационни мероприятия била нормализирана. При осъществения по-късно обзор, лекарите открили признаци на скорошно раждане.

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупчето на новороденото е видно, че детето е било родено доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

В.Ангелов е бил притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана и в следствие е бил предаден на съд за ликвидиране на новородената си щерка.

С влезнала в действие присъда му е наложено наказване от седемнадесет години „ отнемане от независимост “, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване.

Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР