След регистрираните над 600 нови случая на заразяване с COVID-19

...
След регистрираните над 600 нови случая на заразяване с COVID-19
Коментари Харесай

Северна Македония бори коронавируса с нови, по-строги мерки

 След записаните над 600 нови случая на заразяване с COVID-19 през миналите три дни държавното управление на Северна Македония утвърди предложените от комисията по заразни заболявания ограничения. Те плануват възбрана за присъединяване на артисти и ограничение на силата на музиката и броя на клиентите в заведенията за публично хранене.

Това значи, че в заведенията няма да могат да вземат участие артисти или диджеи. Остава в действие възбраната за отваряне на нощните заведения и нощните клубове. Намалява се позволената досега мощ на звука на 55 децибела, с цел да се съблюдава предложената отдалеченост. Намалява се до 4 души и броят на лицата, които могат да седят на една маса, разгласи здравният министър Венко Филипче.

Вчера комисията по заразни заболявания предложи на държавното управление да излезе с такова решение за понижаване растежа на новозаразените с ковид в страната.

Напомня се и за прецизно съблюдаване на условията от протокола за работа на заведенията, който не разрешава да бъдат обслужвани клиенти на бара или правостоящи.

Правителството одобри също напътствието на комисията по отношение на нуждата от прецизно съблюдаване на възбраната за работа на нощните питейни заведения и нощните заведения и нуждата от предприемане на строги ограничения от способените институции при положение на нарушаване на възбраната.

Филипче оцени, че сходни ограничения са безусловно оправдани и че в този момент е подобаващ миг за тяхното използване.

По данни на Министерство на здравеопазването, през последното денонощие са направени 1 350 теста и са регистрирани нови 191 случая на ковид, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 2 693, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР