След редица неуспешни игри и неубедителни резултати в крайна сметка

...
След редица неуспешни игри и неубедителни резултати в крайна сметка
Коментари Харесай

Балансът на Потър в Челси - много пари за нищо

След редица несполучливи игри и неубедителни резултати в последна сметка се стигна до разумното - Челси се раздели с мениджъра си Греъм Потър. Поражението вкъщи от Астън Вила се оказа последната капка, която преля чашата на търпението на американския притежател Тод Боели.

Греъм Потър бе уволнен след по-малко от седем месеца отпред на отбора, като оставя “сините ” на нежеланото с 11-о място в Премиър лийг. Той пое Челси откакто дойде от Брайтън на 8 септември предходната година, като това се случи след освобождението на Томас Тухел.
 В Челси не устояха и уволниха Греъм Потър В Челси не устояха и уволниха Греъм Потър
Макар че стартира с три следващи победи в шампионата, последователно се заредиха слаби резултати и неубедителни игри, които запратиха отбора в средата на таблицата. В един миг изглеждаше, че “сините ” от Лондон отново  са намерили верния път, като постигнаха  три поредни триумфа - против Лийдс и Лестър в Премиър лийг и Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига. След това обаче последваха два домашен неуспеха - тъждество 2:2 с Евертън и загубата с 0:2 от Астън Вила, които доведоха до предстоящото от мнозина уволняване на Потър.

Какво демонстрират цифрите? Греъм  Потър завоюва единствено 12 от 31-те си мача отпред на клуба, като направи осем равенства и загуби 11 срещи, което прави процентът му на победа едвам 38.7%. Това е и най-ниският % успеваемост на всички непрекъснати мениджъри на Челси през 21-ви век.

Всичко това се случи на фона на рекордни изхарчени суми за прехвърляния. През януари Челси пръсна 323 млн. паунда за нови футболисти, в това число рекордните 107 млн. паунда за услугите на Енцо Фернандес от " Бенфика ”, както и близо 89 млн. паунда за украинеца Михайло Мудрик.

Въпреки многомилионните покупки, Челси по този начин и не съумя да откри неизменност в играта си и да материализира ситуациите си в положителни резултати. Клубът от “Стамфорд Бридж ” сега е на 12 точки от Топ 4 и отпадна от ФА Къп и Карабао Къп, като и в двата шампионата бе отстранен от Манчестър Сити.

Единственият ярък лъч бе представянето на отбора в Шампионската лига, където на осминафиналите бе отхвърлен Борусия (Дортмунд). Там обаче се задават четвъртфинали с сегашния победител и рекордьор по трофеи в шампионата Реал Мадрид.

Греъм Потър по този начин и не съумя да завоюва и да убеди почитателите на Челси, че той е подобаващият управител на отбора и медиите на Острова чакаха уволнението му от месеци насам. Фаворити за негов правоприемник на “Стамфорд Бридж ” са някогашният ментор на Байерн Юлиан Нагелсман, като Маурисио Почетино, Зинедин Зидан, Луис Енрике и някогашният треньор на Челси Брендън Роджърс също са измежду спряганите имена.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР