След публикацията на TrafficNews Кой и защо следи зам. кмета

...
След публикацията на TrafficNews Кой и защо следи зам. кмета
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Разпитват следения зам.- кмет в районното на преследвачите му

След обявата на TrafficNews " Кой и за какво следи зам. кмета на " Източен ", Министерство на вътрешните работи и Районна прокуратура оповестиха, че са се самосизирали и са почнали инспекция по данните, изнесени в материала. Ерол Садъков твърди, че на 15 септември, в продължение на два часа неразделно е бил наблюдаван от цивилни служители на реда от Пето районно ръководство. 
Прочетете още
 

Прокуратурата е упълномощила инспекцията на " Вътрешна сигурност ". Междувременно обаче Ерол Садъков е извикан да даде пояснения в Пето районно, където в действителност работят чиновниците, които той е засякъл в граждански автомобил. Кой и по какъв начин ще подсигурява безпристрастността на инспекцията, не е ясно. 

Какво се случи на 15 септември?

На 15 септември към 17:00 часа,  зам.-кметът на регион „ Източен ”  Ерол Садъков кара в регион „ Тракия ”, когато вижда в огледалото за назад виждане автомобил „ Тойота Авенсис ”, който се движи компактно зад него. След няколко завоя колата продължава да е зад него. Садъков  отбива настрана, с цел да приказва по телефона, а мистериозната кола стопира на метри от него. След минута той потегля, а преследвачът му още веднъж се залепя за него.

Когато зам. кметът се убеждава, че не става дума за съвпадане подава сигнал в полицията. След това се доближава до преследвачите и  ги пита за какво два часа го наблюдават.

„ В колата имаше двама мъже – единият на възраст 45, другият към 35- годишен. Попитах ги мога ли да им оказа помощ с нещо, защото повече от два часа карат след мен. Те се ядосаха, че ги фотографирам и ми обявиха, че нещо съм се объркал ” . Предупредих ги, че съм се обадил на 112 и като пристигна полиция ще установим кой се е объркал ”  твърди  зам.-кметът.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са се движили с необозначена кола, също по този начин  не са се легитимирали, а когато са разкрити – бягат под паника. По-късно идва и патрулка, а  Садъков отива в районното, където подава тъжба, в която разказва тревожната преживелица.

Снимките от телефона му демонстрират ясно лицата на мъжете. След малко изследване излиза наяве, че двамата са чиновници на Пето районно – същото, в което Садъков е пуснал тъжба. Заснетите, Тодор Мицев и Стоян Атанасов,  са цивилни, движат се с необозначена кола,  не се легитимират, а когато са разкрити – бягат под паника.

Преди седмица TrafficNews изпрати серия въпроси до управлението на Министерство на вътрешните работи и Областната дирекция в Пловдив по отношение на законността на извършената интервенция, само че до този миг отговори няма. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР