След проверки, разпоредени от , са установени десетки несъответствия и

...
След проверки, разпоредени от , са установени десетки несъответствия и
Коментари Харесай

Десетки нарушения в кухни и кетъринг за детски градини и училища

След инспекции, разпоредени от, са открити десетки несъответствия и нарушавания в кухни и кетъринг сдружения, осигуряващи в страната, оповестиха от прокуратурата.
Проверките са осъществени от и са почнали с откриването на новата образователна година.
 Агенцията по храните погна кухните на детски градини и учебни заведения Агенцията по храните погна кухните на детски градини и учебни заведения
Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ревизира 2462 кухненски блокове към детски градини и учебни заведения, училищен бюфети и с...
Извършени са общо 2873 извънпланови инспекции, издадени са 73 наставления и са формирани два акта за определяне на административни нарушавания.
Установените проблеми са свързани с пространствата за подготвяне на храната и оборудването в тях, предложение на храни в нарушаване на настоящите разпореждания, необявяване на алергените или пък погрешно предпазване.
Има и случаи на неспазване на програмата за образование на личен състав към системата за сигурност на храните и дори липса на препарати за стерилизация.
От констатацията на Българската организация за сигурност на храните излиза наяве, че наред с осъществяването на нормативните условия за качеството на храната, наличните защитни средства и дезинфекциращите такива са били открити случа и на несъобразяване със закона. Те ще бъдат глобени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР