След проведения от Димитър Бербатов и екипа му конгрес на

...
След проведения от Димитър Бербатов и екипа му конгрес на
Коментари Харесай

6 последни случки в българския футбол, които го тласкат назад

След извършения от Димитър Бербатов и екипа му конгрес на 18 март и последвалите жестоки решения на Изпълкома от 23 март с изключването на 62 клуба участници във форума футболът ни пое към нови низини.

Колизията сред властта в БФС и опозицията напълно излезе от естествения звук и замязя на просташки спор. В него съвсем ежедневно се прибавят нови неприятни нюанси. Някои от тях бихме желали да забравим на мига... в случай че желаеме футболът ни някак да замязя на европейски.

Остава вярата, че съдът по-скоро ще се произнесе по всички проблеми - конгреса от 12 октомври 2021 година, този от 18 март 2022 година, претенциите за регистриране на Бербатов като президент и така нататък Не единствено с цел да бъде импортирана някаква изясненост в актуалната мътна обстановка, а и с цел да поспре потокът от контрапродуктивни вести.

 

" Мирният " митинг на 31 март

Нагледахме се на недостойни подиуми по време на така наречен общонационален митинг против управлението на БФС. Първо - той събра към 500 души, само че и това стигна, с цел да влезе управлението на футболния съюз в ролята на жертва (в случая - с право).

Доставените с касетки размекнати плодове киви бяха непотребна екзотика, а озлобените детски физиономии, изпочупените букви и лого по стената на централния вход - още повече. Ако това е лицето на опозицията - няма потребност. Ако пък водачът на протестиращите Димитър Бербатов не може да владее гнева на почитателите си, значи се проваля в един от тестванията за началник. Защото единствено с укори към провинилите се, и то след дъжд качулка, няма да му се получат нещата.

 

Мъжкарят Венцеслав Стефанов

Макар да не попадна в състава на Изпълкома, определен на 12 октомври 2021 година, президентът на " Славия " Венцеслав Стефанов продължава да се изживява като представител (и адвокат) на управлението на БФС. Не му стигна да охули вандалските прояви, ами и реши да дефинира среща на Димитър Бербатов на 4 април.

" Целия ден ще съм в Бояна и ще го очаквам! По което време желае, тогава да пристигна. Но го желая самичък - да застанем мъж против мъж! Аз ще съм начело, където през вчерашния ден вилняха децата, да пристигна Бербатов и пред мен да хвърли киви по входа. Хайде! Чакам те, Димитре! Ела ", прикани Стефанов.

За да бъде водевилът цялостен, той в действителност заставам 3-4 часа в постройката на БФС въпросния понеделник, след което трагично съобщи: " Аз гадже не съм чакал за среща толкоз дълго, колкото него ".

Следващия път Стефанов може да опитва с апел към президента на ФИФА Джани Инфантино, да речем. Резултатът ще е същият.

 

Диалози в заявления

Че мъчно ще бъде открит общ език сред двете страни, пролича и по обстоятелството, че вместо да се стигне до разговор, се работи с публични позиции, открити писма и прочие. От БФС да вземем за пример описаха по какъв начин по всякакъв начин са помагали на банкрутиралия ЦСКА и на новосформирания " ЦСКА-София ", откъдето обаче били извънредно неблагодарни за добрината.

От " Българска войска " не закъсняха с отговора - в него президентът на БФС иронично бе наименуван " Добринчо " Михайлов, Самарянин, Султан... Лансирано бе и изказване, че през 2016 година Борислав Михайлов е получил ултиматум в Министерския съвет - " или връщаш ЦСКА в Първа лига, или почват всеобщи инспекции за корупционни практики в БФС ".

И прочие епистоларни осъществявания, от които не ни става по-добре.

 

Борислав Михайлов е над нещата

След завръщането си от Катар президентът на БФС даде малко изказване, в което не пропусна да каже във връзка митингите на опозицията: " Не ми е на равнището да разясня ". Той и преди се бе изказвал в този дух: " Бербатов не ми е таргет на мен ".

ОК, очевидно в действителност не смята опозицията за нещо значително. Но това самочувствие е смущаващо поради обстоятелството, че почитателите на седем съществени клуба в страната са против Михайлов - тези на " Левски ", " ЦСКА-София ", " Ботев " (Пд), " Локомотив " (Пд), " Берое ", " Черно море " и " Пирин ". Като тези на " Черно море " и " Спартак 1918 " направиха рядко срещано обединяване за митинга против БФС на 3 април.

Сигурно и поради това Михайлов в последните години е ходил единствено на мачове на " Лудогорец ", където няма риск да си навлече " националната любов ", лееща се по игрища и из обществени мрежи. Затова и тези му пози са напълно непотребни и не на място. 

 

Чартърът до Доха

Като стана дума за пътуването до Доха за контролите с Катар и Хърватия, не трябва да подминаваме и следващия " цветен " чартър.

От репортаж на БНТ с изненада открихме, че за 9 дни в Катар са били хора, все " тясно свързани " с националния тим - като притежателя на " Царско село " Стойне Манолов, главния мениджър на Професионалната лига Атанас Караиванов и така нататък

Каквато и смяна да е прокламирана в БФС, тя очевидно не визира фамозната великодушна чартърна политика. А в актуалната сериозна обстановка във футбола ни всичко това наподобява като гуляй по време на война.

 

Оставка или не напълно

От изявление на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев пред " България през днешния ден " научихме, че той е наскърбен от борбите за власт и се отдръпва от футбола. Но май не напълно...

" Вече съзнателно съм се отдръпнал от ръководството на футбола. Това си е мое решение. Не е обвързвано с водената от настоящето управление политика. Официално не преставам да се повеждам вицепрезидент и не премислям писмено да депозирам оставка ", споделя той.

В тези смутни времена сходна разкрачена позиция е смехотворна. А и в никакъв случай няма да е късно Фурнаджиев да се върне още веднъж в играта, щом и оставка не е подавал. Така де, президентът Михайлов си отдръпна оставката си, та той ли. В българския футбол нищо не е дефинитивно, както знаем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР