След продължителната кампания на унгарското правителство срещу влиянието на милиардера

...
След продължителната кампания на унгарското правителство срещу влиянието на милиардера
Коментари Харесай

Орбан успя: Сорос мести университета от Будапеща във Виена

След продължителната акция на унгарското държавно управление против въздействието на милиардера интернационалист-мултикултуралист Джордж Сорос, неговият Централноевропейски университет (ЦЕУ) разгласи, че възнамерява преместването си от Будапеща във Виена , написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, като се базира на изявления в медиите.
Вестникът прецизира, че ЦЕУ е предмет на терзания от унгарското държавно управление, което твърди, че е непочтено институцията да може да издава и маджарски, и американски дипломи, без да има седалище в Съединени американски щати. Сега университета разгласи проектите си да се изнесе от Будапеща и да се придвижи в прилежаща Австрия, където се провежда нов кампус, съобщи " Фокус ".
Ева Фодор, заместник-ректор на ЦЕУ, е декларирала, че институцията към този момент е подписала съглашение със земевладелец във Виена, само че някои не престават да се надяват, че няма да се наложи университета да се мести, защото администрацията към този момент е основала кон в щата Ню Йорк, както е поискало държавното управление на Унгария.
Будапеща към момента не се е произнесла по въпроса, като Фодор уточни, че „ в случай че държавното управление не подпише съглашението доникъде на юни, тогава ще стартираме да планираме преместването на целия университет във Виена “. „ Трудно е да се назначат нови хора, в случай, че не знаем къде ще е работното им място “, добави тя.
Protothema напомня, че на конференция по-рано тази седмица унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че държавното управление към момента не е взело дефинитивно решение за университета.
Планираното пренасяне се случва незабавно, откакто Орбан и неговата партия „ Фидес “ завоюваха квалифицирано болшинство (две трети от депутатите в парламента) на унгарските парламентарни избори, което му разрешава да прави промени в Конституцията.
Основна тематика на предизборната акция на Фидес, написа гръцкият вестник, беше зловредното въздействие на задграничните неправителствени организации, доста от които са част от мрежата на Сорос и неговите фондации „ Отворено общество “. Орбан е безапелационен, че Сорос въздейства върху миграционната политика на Съюза, като даже твърди, че съгласно „ Плана Сорос “ милиони мигранти би трябвало да залеят Европа.
„ Мрежата на Сорос има необятна сфера на въздействие в Европейския парламент и другите европейски институции “, съобщи унгарският министър председател предишния октомври и добави: „ Целта е да се построи една Европа със смесено население и да се осъди унгарското държавно управление за това, че се опълчва на техните проекти за миграцията “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР